Annonce
Sydjylland

EU-kandidater i strid om EU-flag i Folketinget

Dannebrog blev hængt op over formandsstolen i Folketinget på åbningsdagen den 4. oktober 2016. Siden blev det pillet ned og er nu erstattet af en permanent fane til venstre for formandsstolen. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Scanpix

Det skabte stor debat, da Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, for få år siden fik hængt Dannebrog op i Folketinget. Nu vil en af Venstres topkandidater til europaparlamentsvalget også have EU-flaget op at hænge.

Flag: I det franske parlament vejer det blå EU-flag med de 12 gyldne stjerner side om side med det franske Tricolore. I den tyske rigsdag har EU-flaget også fået en ligeværdig plads sammen med nationalflaget. I folketingssalen på Christiansborg deler Dannebrog dog ikke plads med symbolet på EU.

Det undrer Asger Christensen sig over. Han er byrådsmedlem i Kolding Kommune og nummer tre på Venstres opstillingsliste til europaparlamentsvalget, og han så gerne, at Dannebrog fik selskab af EU's blå flag med de 12 gyldne stjerner i folketingssalen.

- Jeg undrer mig over, at vi er så forskrækkede over EU-flaget i Danmark. Vi bliver ikke mindre nationalister af at have flaget ved siden af Dannebrog. Jeg synes, at de to flag klæder hinanden og signalerer det samarbejde, vi har. Jeg bliver ikke mindre dansk af at have EU-flaget hængende ved siden af. Nærmere tværtimod, siger Asger Christensen.

Det er kun godt halvandet år siden, at Dannebrog fik permanent plads i folketingssalen efter stor debat, da nogle mente, at Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, brugte flaget politisk.

Flag i Folketinget


  • I eksempelvis det tyske parlament og det franske parlament har man EU-flaget hængende sammen med nationalflaget bag talerstolen.
  • I Folketinget står Dannebrog til højre for talerstolen, mens man ikke har et EU-flag i salen.
  • Dannebrog fik først en permanent plads i Folketingssalen i september 2017.
  • Ved Folketingets åbning i september 2016 blev Dannebrog hængt op, men det var efter planen pillet ned igen dagen efter.

"Fuldstændig forkert"

En anden kandidat til det kommende europaparlamentsvalg og nuværende folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Peter Kofod, er meget uenig med Asger Christensen og mener, at det vil være "fuldstændig forkert", hvis EU-flaget kom op at hænge i folketingssalen sammen med Dannebrog.

- Dannebrog er symbolet på Danmark, og derfor er det naturligt, at det hænger i det danske parlament. Det vil ikke være naturligt, at EU-flaget hænger i Folketinget. Jeg har meget varme følelser for Dannebrog og de værdier, der medfølger. De værdier er der ikke i det kolde, blå og gulstjernede EU-flag. Det må de flage alt det, de vil med i Bruxelles, siger Peter Kofod.

Asger Christensen har endnu ikke besluttet, om han vil rejse forslaget for Folketinget.

- Det er en undren, og jeg synes, at nu hvor vi har europadag den 9. maj og et forestående europaparlamentsvalg, er det en god anledning til at få det diskuteret, siger Asger Christensen.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Fnat-ramte Dagmar vred sig i smerte i over et år uden at blive sendt til hudlæge: Nu får omstridt plejehjem og læger kritik for svigt af 90-årig

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Forventer kæmpe efterspørgsel: Stender Gruppen på vej med yderligere 220 boliger

Billund For abonnenter

21-årig Kasper er ved at bygge sit selvværd op igen: Han er ordblind og fik i skolen at vide, at han var dum

Tønder For abonnenter

Gunner har bøvlet med kommunen i over fire år: Nu er stengærde alligevel ikke til fare for trafikken

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Aabenraa For abonnenter

Droppede krav om fråse-udvalg: Nu er han formand og næstformand efter ét udvalg blev til to og får 242.000 kroner for det

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

SønderjyskE søger oprejsning i pokalen: Holdet har brug for en succesoplevelse efter præstationerne i Superligaen

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Varde

Der er kun én eneste naboven i hele Varde Kommune – og han hedder Michael

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Kultur

Det bliver Suspekt: Kløften er klar med fire nye navne

Annonce