Annonce
Udland

EU-Kommissionen viderefører skattefordele for danske søfolk

Den danske ordning for søfolk får grønt lys af EU-Kommissionen til videreførelse og udvidelse.

EU-Kommissionen har godkendt udvidelsen og videreførelsen af en ordning for søfolk i Danmark.

Det fremgår af en pressemeddelelse mandag.

Ordningen gør blandt andet, at arbejdskraftomkostninger som eksempelvis indkomstskat kan helt eller delvist reduceres for søfolk, så længe de er ansat på et fartøj med et EU-medlemslands flag eller et flag under Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, EØS.

Kommissionen har gennemgået søfolksordninger for i alt fem lande - herunder Sverige og Danmark. Alle lande har fået grønt lys til indførsel og videreførelse af deres respektive ordninger.

Alle fem medlemsstater er gået med til at lade alle fartøjer, der fører en EU- eller EØS-medlemsstats flag, nyde godt af fordelene i deres respektive ordninger, fremgår det af meddelelsen.

Udvidelsen træder i kraft den 1. januar 2020 og er godkendt ti år frem.

Idéen bag ordningerne er at skabe incitamenter til at registrere skibe i Europa og dermed bidrage til sektorens konkurrenceevne på verdensplan uden at fordreje konkurrencen unødigt.

Den maritime sektor har været omfattet af en række EU-retningslinjer siden 2004, der giver medlemsstaterne mulighed for at "skabe et mere gunstigt skattemiljø" for rederier.

Det er blandt andet igennem statsstøtte og skattefordele for rederier og søfolk.

Det skal forhindre selskaberne i at flytte uden for Europa.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Regeringen gør for lidt ved giftgrunde

Et forbavsende bredt flertal af partierne i Folketinget kunne i december blive enige om ét af de største politiske eksperimenter i nyere tid. Det var, da de indgik aftalen om klimaloven med dens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til niveauet i 1990. Prisen er endnu uvis, men den kan blive tårnhøj. Til gengæld er det sikkert, at det ikke vil kunne mærkes på det globale klima, om målet bliver nået eller ej. Dertil er den danske udledning af klimagasser for beskeden. Til sammenligning er det lige så forbavsende, at der i finansloven ikke kunne skaffes flertal for at finde flere penge til oprensning af de ti største giftforureninger i Danmark. Her er den mulige pris kendt. Den bliver på op imod fire milliarder kroner. Og effekten af en oprydning vil være mærkbar for både natur og de mennesker, der bor ved de giftramte områder. Her kunne nogle af de penge, vi som samfund risikerer at skulle brænde af på at nå klimamålet i 2030, gøre gavn. Det er regionernes opgave at stå for oprydningen på giftgrundene, men de har slet ikke penge nok til at løse opgaven. Derfor skal der mange flere penge til fra staten, hvis giften skal væk fra blandt andet Kærgård Plantage, Grindsted og Himmark Strand på Als. De tre steder er alle blandt landets ti største forureninger. Desværre lader miljøminister Lea Wermelin (S) ansvaret forblive hos regionerne. Hun har meddelt dem, at de må komme med en samlet plan, og så må de se, hvad de kan få ud af deres årlige økonomiforhandlinger med staten. Det er meget uambitiøst af en regering, som ellers har meget høje ambitioner på naturens vegne. I stedet er der brug for en bred politisk aftale i Folketinget, som fastlægger et mål for, hvornår de såkaldte generationsforureninger skal være fjernet. Med tilhørende finansiering. Den nuværende situation med dens uvished for de giftramte områders fremtid er helt uacceptabel.

Sønderborg

Åbent hus på EUD & EUX Business

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];