Annonce
Nordtyskland

EU-parlamentariker opfordrer til coronasamarbejde

Danmark og Tyskland bør kunne blive enige om fælles regler for indrejse, mener Rasmus Andresen.
Annonce

FLENSBORG: EU-parlamentarikeren Rasmus Andresen fra De Grønne i Flensborg opfordrer sammen med partiets tre lokalafdelinger i græselandet til en langsigtet coronastrategi ved den dansk-tyske grænse. De Grønne mener ganske vist ikke, at man skal droppe test for mennesker, der krydser grænsen. Men forhindringerne skal være mindst mulige for pendlere, testkapaciteten direkte ved grænsen skal være tilstrækkelig, og reglerne for at krydse grænsen skal være forståelige.

- Kun på den vis føler alle berørte sig beskyttet i videst muligt omfang og samtidig retfærdigt behandlet, så grænsen forbliver åben for grænselandets beboere, mener Rasmus Andresen.

Et centralt krav fra De Grønne i den forbindelse er fælles dansk-tyske testcentre lige ved grænseovergangene.

- Forholdsregler mod spredning af coronasmitte bør være ensartede og forståelige. Test ved overgangene og fælles regler kan føre os sikkert gennem de kommende måneder og forhindre, at vi isolerer os fra hinanden, tror Rasmus Andresen.

De Grønne kritiserer, at det nuværende regelsæt er for uigennemskueligt. Samtidig bør især situationen for pendlere og familier med medlemmer på begge sider af grænsen forbedres.

/SHZ

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce