Annonce
Udland

EU's ledere forlænger sanktioner mod Rusland

Menahem Kahana/Ritzau Scanpix
EU's økonomiske sanktioner mod Rusland for landets rolle i Ukraine-konflikt bliver forlænget med seks måneder.

EU's ledere er blevet enige om at forlænge økonomiske sanktioner mod Rusland for dets rolle i konflikten i det østlige Ukraine, bekræfter talsmand for Det Europæiske Råd, Preben Aamann, på Twitter.

Sanktionerne bliver forlænget med seks måneder under et topmøde mellem EU's stats- og regeringschefer i Bruxelles.

EU's ledere mener ikke, at Rusland lever op til Minsk-aftalen, der skal sikre en ende på den årelange konflikt i det østlige Ukraine, som siden 2014 har dræbt over 13.000 mennesker ifølge The Guardian.

I 2014 besluttede EU-landene, at indføre økonomiske sanktioner mod en række sektorer i Rusland for dets støtte til separatistiske militser i det østlige Ukraine. I 2015 valgte man at hænge ophævelsen af disse sanktioner op på, om Minsk-aftalen blev overholdt af Rusland.

Aftalen blev i sin nuværende form underskrevet af lederne af Frankrig, Tyskland, Rusland og Ukraine i 2015. Den indeholder 13 konkrete punkter, som skal opfyldes - blandt andet at alt udenlandsk militært udstyr skal ud af Ukraine og "total afvæbning af alle illegale grupper".

Rusland overholdt ifølge EU's ledere ikke aftalen, hvorfor det i juli 2016 blev vedtaget at forlænge sanktionerne et halvt år ad gangen, såfremt overtrædelserne fortsatte.

Tre år senere er situationen den samme, og sanktionerne er forlænget for niende gang i træk til december 2019.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce