Annonce
Nordtyskland

Slesvig-Holstens europaminister: - Nu mærker vi, hvad en grænse betyder

Justits- og europaminister Christian Claussen mødtes tirsdag mødtes tirsdag med repræsentanter for dansk og tysk erhvervsliv og politikere ved grænsen ved Kruså. Blandt deltagerne var Flensborgs overborgmester, Simone Lange. Foto: Martin Ziemer

KRUSÅ: Tirsdag besøgte den nyudnævnte slesvig-holstenske justits- og europaminister, Claus Christian Claussen, den tysk-danske grænse ved Kruså. Her mødtes han med Preben Jensen, der er Region Syddanmarks særlige repræsentant i dansk-tyske spørgsmål, Flensborgs overborgmester Simone Lange, det lokale forbundsdagsmedlem Petra Nicolaisen, vicedirektør Helmut Ermer fra industri- og handelskammeret i Flensborg, lederen af Regionskontoret i Region Sønderjylland-Schleswig, Peter Hansen, og repræsentanter for Forbundspolitiet. På dagsordenen stod grænselukningen.

- Delstatsregeringen i Slesvig-Holsten tilstræber en åbning af grænsen hurtigst muligt, fortalte Claus Christian Claussen, der rettede en appel til den danske regering om at åbne grænsen fra dansk side.

Gør Danmark det, vil Tyskland følge efter.

- Grænsen fejrer i år 100 år, men med næsten 20 års åbne grænser den næsten forsvundet i folks bevidsthed, og folk i grænseområdet har arbejdet, levet og festet på tværs af grænsen, fortsatte Claus Christian Claussen.

- Derfor er coronavirussens lockdown ekstra smertefuld. Nu mærker vi, hvad en grænse betyder, og vi vil gerne have normaliteten genoprettet hurtigst muligt i det omfang, det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce