Annonce
Sport

Europas klubber slog transferrekord i sommervinduet

Alberto Lingria/Reuters
Klubberne i Champions League og Europa League brugte 30 milliarder kroner på spillere i transfervinduet.

Europas fodboldklubber brugte flere penge end nogensinde på spillere hen over sommeren, da profiler som Eden Hazard, Antoine Griezmann og Matthijs de Ligt fik nye arbejdsgivere.

Det skriver Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), som torsdag har udgivet en rapport om klubbernes aktiviteter i det netop overståede transfervindue.

Beløbet i år overgår den tidligere rekordsommer i 2017 med 19 procent. Sammenlignet med sidste år er 2019-summen 29 procent større.

De 80 klubber, der har nået gruppespillet i Champions League og Europa League i denne sæson, stod bag mere end halvdelen af transferudgifterne på globalt plan.

De 32 Champions League- og 48 Europa League-klubber brugte tilsammen 3,98 milliarder euro svarende til cirka 30 milliarder danske kroner. Og hele 43 procent af klubberne slog deres egen transferrekorder.

Samtidig modtog de samlet 3,72 milliarder euro - knap 28 milliarder kroner.

70 procent af pengene er brugt på forsvarsspillere og angribere og næsten halvdelen af den samlede sum på spillere mellem 21 og 24 år.

Blot syv procent af pengene blev kastet efter spillere på over 28 år.

Uefas rapport inkluderer ikke de honorarer, som spillernes agenter har modtaget som led i handlerne.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Patruljevogn blev påkørt

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce