Annonce
Sport

European Tour ophæver udelukkelsen af Thorbjørn Olesen

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Thorbjørn Olesen må igen spille turneringer på European Tour, som har ophævet hans karantæne.

European Tour ophæver udelukkelsen af golfspilleren Thorbjørn Olesen med øjeblikkelig virkning.

Det skriver European Tour i en pressemeddelelse.

Danskeren har været udelukket fra at deltage i golfturneringer, efter at han i juli sidste år blev anholdt efter en flyvetur fra Nashville til London og siden sigtet for tre forskellige forhold om upassende opførsel.

Han nægter sig skyldig i alle tre.

European Tour har indtil nu fastholdt, at Olesen ville være udelukket, så længe hans sag kørte i det britiske retssystem.

Retssagen skulle være begyndt 11. maj, men blev udskudt på grund af coronaudbruddet. I stedet er den foreløbig sat til december 2021.

- På grund af den omfattende og hidtil usete forsinkelse i sagen er European Tour kommet frem til, at udelukkelsen skal ophæves med øjeblikkelig virkning, skriver golfarrangøren.

- Dermed kan han spille, mens hans sag fortsætter. Beslutningen vil blive genovervejet, når sagen er afgjort, men så længe sagen er i gang, vil European Tour ikke kommentere yderligere.

Efter at have været udelukket i næsten et år er Thorbjørn Olesen glad for, at han nu igen kan dyste med de øvrige golfspillere om prestige og penge.

- Selv om min lejr og jeg i begyndelsen var enig i, at jeg ikke skulle deltage i turneringer, så længe sagen var i gang, er jeg naturligvis glad for, at European Tour giver mig tilladelse til at fortsætte karrieren oven på den lange udsættelse af min retssag.

- Sagen kører stadig, så jeg vil ikke kommentere den yderligere, siger danskeren i pressemeddelelsen.

European Tour har været sat på pause siden marts på grund af coronakrisen. Planen er at vende tilbage med turneringen Betfred British Masters i det nordøstlige England 22. til 25. juli.

30-årige Olesen fik i sidste uge lov til at deltage i invitationsturneringen Jyske Bank Danish PGA Championship i Himmerland. Her sluttede han på en delt syvendeplads.

Selv om han har været udelukket i 11 måneder, er han stadig den næstbedst placerede dansker på verdensranglisten som nummer 166. Kun Lucas Bjerregaard på 130.-pladsen er højere rangeret.

/ritzau/

European Tours pressemeddelelse om Olesen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

0 kroner for en hel dags arbejde: Mens andre vagtlæger skovler 40.000 sammen på en vagt, har Michael prøvet det stik modsatte

Annonce