Annonce
Udland

Europol: Menneskesmuglere hjalp tusinder til Storbritannien

23 personer fra et netværk af menneskesmuglere er ifølge EU's politienhed anholdt i Frankrig og Holland.

Politiet i Frankrig og Holland har pågrebet 23 personer, der er mistænkt for at være medlemmer af et kriminelt netværk, som har smuglet 10.000 migranter fra Frankrig til Storbritannien. Det oplyser Europol, som er EU's politienhed i Haag i Holland.

Det kriminelle netværk er mistænkt for at have hjulpet med at bringe især afghanere, iranere, irakisk-kurdere og syrere fra de franske områder omkring byerne Le Mans og Poitiers til Storbritannien.

Migranterne er blevet transporteret under livstruende forhold i ofte overfyldte kølebiler eller i gummiflåder. I en del tilfælde har der været op til 20 personer i en lastbil, oplyser den internationale politiorganisation.

Migranterne betalte op til 7000 euro (over 52.000 kroner) for den farlige rejse.

Betalingerne blev hentet gennem et hemmeligt banksystem bestående af uafhængige mæglere - såkaldte hawala-agenter. Det blev ledet af en mistænkt i Holland.

Det kriminelle netværk menes at have indsamlet en profit på omkring 70 millioner euro (over 520 millioner kroner).

Interpol oplyste onsdag, at mindst 89 ofre for menneskesmugling blev reddet onsdag, mens en større gruppe menneskesmuglere blev anholdt under politiaktioner på Balkan mod organiserede kriminelle grupper.

Under operationen, som strakte sig over en uge, blev 72 formodede menneskesmuglere anholdt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Annonce