Annonce
Læserbrev

EUs 2020 biodiversitets-mål

Annonce

Læserbrev: EU Kommissionen har vedtaget en strategi for at stoppe tabet af biodiversitet inden udgangen af 2020. Hvor den naturlige kapital skal beskyttes, værdsættes og genetableres for deres iboende liv og for deres væsentlige bidrag til menneskers trivsel.

Nu har Tønder kommune en chance for at genetablere smuk natur, som tidligere indeholdt mange forskellige dyr blandt andet vadehavsfugle, gæs, grævling, rådyr og kronhjorte og ikke mindst regnormene. De allerskønneste rekreative områder at gå, løbe og ride ture i. Jeg oplever, at alt det og alle dyr er forsvundet på Rejsby-Ballum-hede på grund af vindmøller.

Vi har set frem til mulighed for at genetablere Rejsby-Ballum Hede i Tønder Kommune, hvor et større vindmølleområde i uheldig grad dominerer landskabet og samtidig ønsker vi ikke området yderligere og fuldstændig ødelagt med opsætning af 15 kæmpe havvindmøller. Området, som desuden rummer mange gravhøje fra bronzealderen, ligger på den naturlige Hjerpsted bakkeø, en morænebakke, dannet under næstsidste istid, som afgrænses mod vest af vadehavet og er enestående med sandstrand og med udsigt uden diger til Unescos Verdensarv og vores helt egen Nationalpark Vadehavet.

Kære politikere ødelæg ikke vores dejlige natur i Tønder Kommune med flere 180 meter høje havvindmøller på land, og fjern venligst de snart 30 år gamle vindmøller, som stadig daglig og hver nat igennem snart 30 år konstant forstyrrer os, så vi kan genetablere Rejsby-Ballum Hede. Jeg håber, at vores politikere er kloge nok til ikke at lade sig forføre af Vattenfall og deres lodsejere.

Kære politikere I har nu en enestående chance for at beskytte, værdsætte og genetablere borgernes iboende liv og stemmer i Tønder Kommune.

Biodiversitet som mistes nu, kommer aldrig tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce