Annonce
Aabenraa

EUV-elever fra SOSU Syd har bygget en sansevæg til Skovbo autismecenter

EUV-elevernes sansevæg til Autismecenter Syds afdeling Skovbo. Væggen skulle gerne være kilde til ny inspiration for Skovbos beboere, der holder meget af natur. Privatfoto

Aabenraa: En 2,5 gange 2,5 meter stor zinkvæk hos Skovbo under Autismecenter Syd var ikke særligt motiverende for centrets brugere. Da EUV-eleverne (voksenforløb for pædagogiske assistenter) hos SOSU Syd i øjeblikket samarbejder med centret blev det besluttet, at man skulle forsøge at øge beboernes livskvalitet ved at ”udfordre dem i en positiv retning, så de trives endnu mere i deres miljø”. Og det ville de gerne have de pædagogiske assistenters hjælp til.

I fællesarealet, hvor beboerne kan opholde sig, var der udsigt til en grå zinkvæg. Forleden kunne eleverne så overrække personalet på Skovbo en sansevæg til at erstatte zinkvæggen. EUV-eleverne har i 14 dage arbejdet projektorienteret med opgaven. De har teoretisk undersøgt, læst og reflekteret over disse spørgsmål: Hvad vil det sige at have autisme? Hvad betyder livskvalitet egentlig? Hvad er sanseintegration?

Projektopgaven er mundet ud i et forslag til, hvordan en sansevæg kan være kilde til ny inspiration til glæde for Skovbos beboere og personale.

Annonce
Skovbo vil gerne arbejde med at styrke beboernes livskvalitet, hvorfor man bad EUV-eleverne fra SOSU Syd om hjælp til at udsmykke en væg på institutionen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce