Annonce
Aabenraa

EUV-elever fra SOSU Syd har bygget en sansevæg til Skovbo autismecenter

EUV-elevernes sansevæg til Autismecenter Syds afdeling Skovbo. Væggen skulle gerne være kilde til ny inspiration for Skovbos beboere, der holder meget af natur. Privatfoto

Aabenraa: En 2,5 gange 2,5 meter stor zinkvæk hos Skovbo under Autismecenter Syd var ikke særligt motiverende for centrets brugere. Da EUV-eleverne (voksenforløb for pædagogiske assistenter) hos SOSU Syd i øjeblikket samarbejder med centret blev det besluttet, at man skulle forsøge at øge beboernes livskvalitet ved at ”udfordre dem i en positiv retning, så de trives endnu mere i deres miljø”. Og det ville de gerne have de pædagogiske assistenters hjælp til.

I fællesarealet, hvor beboerne kan opholde sig, var der udsigt til en grå zinkvæg. Forleden kunne eleverne så overrække personalet på Skovbo en sansevæg til at erstatte zinkvæggen. EUV-eleverne har i 14 dage arbejdet projektorienteret med opgaven. De har teoretisk undersøgt, læst og reflekteret over disse spørgsmål: Hvad vil det sige at have autisme? Hvad betyder livskvalitet egentlig? Hvad er sanseintegration?

Projektopgaven er mundet ud i et forslag til, hvordan en sansevæg kan være kilde til ny inspiration til glæde for Skovbos beboere og personale.

Annonce
Skovbo vil gerne arbejde med at styrke beboernes livskvalitet, hvorfor man bad EUV-eleverne fra SOSU Syd om hjælp til at udsmykke en væg på institutionen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce