Annonce
Kolding

Eva Kjer Hansen: Ny borgmester har allerede sat udviklingen i Kolding i stå

Sådan ser havneaftalen ud på et kort. Havnens arealer er inddelt i røde, grønne og gule felter - og den aftale vil Eva Kjer Hansen stå ved. - Vi har en seriøs udfordring i Kolding, nemlig at man ikke kan stole på de aftaler, man har lavet med politikerne, siger hun. Her er hun fotograferet  ved et valgmøde på Godset. Arkivfoto: Søren Gylling
Venstres slagne borgmesterkandidat, Eva Kjer Hansen, er helt oppe i det røde felt over udmelding om Kolding Erhvervshavn fra den kommende borgmester. - Det er godt nok en dårlig start, mener hun.

Kolding: Kun to døgn efter valget bryder det første store politiske slagsmål mellem Koldings næste borgmester, konservative Knud Erik Langhoff, og Venstres slagne borgmesterkandidat, Eva Kjer Hansen, ud i lys lue.

Det er Knud Erik Langhoffs udtalelser til JydskeVestkysten og jv.dk om, at han vil genåbne det nuværende byråds historiske aftale om udviklingen af dele af erhvervsarealerne på sydhavnen, der får Eva Kjer Hansen helt op i det røde felt.

Havneaftalen fra november sidste år beskriver hvilke arealer, der skal fortsætte som erhvervshavn og hvilke, der skal overgå til byudvikling - og så er der markeret en særlig interesse- eller bufferzone, hvor det er aftalt, at havnen og kommunen fremover skal være i tæt dialog om ændringer i virksomhedernes lejekontrakter og drøfte eventuelle nye anvendelser af erhvervsgrundene. Der er usikkerheden omkring lige præcist den zones fremtidige anvendelse, som Knud Erik Langhoff vil have af vejen.

Annonce

- Noget af det første, den kommende borgmester gør, er at skabe uro på Kolding Havn. Det er godt nok bekymrende for udviklingen i Kolding Kommune, at Knud Erik Langhoff melder ud, at han vil genåbne havneaftalen. Det er med til at sætte udviklingen på erhvervshavnen i stå, og det forsinker udviklingen af de områder, som er udpeget til byudvikling, mener Eva Kjer Hansen.

Det første, han gør, er at negligere det store arbejde, der er gjort for at sikre, at vi både kan have en aktiv erhvervshavn, byudvikling og grønne områder tættere på fjorden til glæde for os allesammen. Og nu er jeg dybt bekymret.

Eva Kjer Hansen, (V), borgmesterkandidat og nyvalgt medlem af Kolding Byråd


Venter spændt

Hun påpeger, at det har været en lang og sej proces at nå frem til forliget om havnens fremtid.

- Og det første Knud Erik Langhoff gør, er så at kaste vrag på det møjsommelige arbejde. Han ser stort på, at den nuværende aftale er lavet af alle byrådets medlemmer bortset fra Elvis Comic (S). Det er godt nok en dårlig start, mener Eva Kjer Hansen, der nu venter spændt på, om Socialdemokratiet, SF og Radikale, som har udpeget Knud Erik Langhoff som ny borgmester, vil begå løftebrud i forhold til den indgåede havneaftale.

Knud Erik Langhoff og Konservative har ikke sæde i det nuværende byråd, så hvorfor mener du, at han er forpligtet af havneaftalen?

- Fordi han vil være borgmester. Men det første, han gør, er at negligere det store arbejde, der er gjort for at sikre, at vi både kan have en aktiv erhvervshavn, byudvikling og grønne områder tættere på fjorden til glæde for os alle sammen. Og nu er jeg dybt bekymret for vores muligheder for at skabe udvikling. Knud Erik Langhoff rammer ned i en seriøs udfordring, vi har i Kolding, nemlig at man ikke kan stole på de aftaler, man laver med politikerne. Det her gør mig dybt bekymret i forhold til investorerne og for vores muligheder for at skabe udvikling, siger Eva Kjer Hansen.

Så hvad er dit råd til Knud Erik Langhoff?

- Udvis respekt for det siddende byråds aftaler i stedet for som det første at sige, at dem kan man ikke regne med, siger hun.

Annonce

Arbejdet er i gang

Allerede på byrådets møde på tirsdag er der en sag på dagsorden, hvor politikerne skal frigive de første 2,5 af i alt 7,5 millioner kroner til det arbejde, der skal udføres for at finde frem til helt nøjagtigt, hvad der skal ske af byudvikling på dele af havnearealerne.

Det ændrer Knud Erik Langshoffs melding ikke ved, siger borgmester Jørn Pedersen (V).

- Han siger jo ikke, at der ikke skal udvikles, og de første penge, vi sætter af nu, skal bruges til den helt overordnede proces og undersøgelser af, hvad der egentlig er af potentialer og muligheder. Det giver stadig mening, siger Jørn Pedersen, som i øvrigt ikke vil kommentere sin efterfølgers udspil.

De aftalte byudviklingsarealer er markeret med grønt og ligger i inderhavnen, langs Trindholmsgade og på det inddæmmede slambassin, der kaldes Alaska. De røde områder skal fortsætte som erhvervshavn - og det er usikkerheden om fremtiden for det gule område, Knud Erik Langhoff vil have væk. Kort: Kolding Kommune
Annonce
Kolding For abonnenter

Markant V-politiker i sønderlemmende kritik af Koldings nye borgmester: - Der mangler totalt styring på tingene

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Chefdirigent bekymret for sine korpiger: - Flere har det ikke godt

Haderslev For abonnenter

Landsretten frifandt landmand: Det var helt i orden at brænde 69 svin i halmfyret

Kolding

Lokal isbutik og romkugle-vinder går sammen: Nu kan du få Danmarks bedste romkugle-is

Kolding

Se hvordan Koldings trafik og veje påvirkes, når Tour de France suser gennem kommunen

Politiet løfter sløret i mørklagt sag: Plejehjemsansat sigtet for drab og flere drabsforsøg

Varde

Cowboy-eventyret på Torvet er slut: Nu er der muligvis nye lejere til pølsevognen i hjertet af Varde

Tønder For abonnenter

Det letteste var at sætte sig ned og græde: Men Conni vil ikke lade kræften få overtaget og nu opretter hun træningshold for ligesindede

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Sønderborg For abonnenter

Underskuddet er halveret: Luksushotel er på vej op og søger nu flere ansatte

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Aabenraa

15-årig dømt for voldsomme trusler over Snapchat: Ville hugge en kniv i halsen på en anden pige og flække hendes kranie

Erhverv For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Erhverv For abonnenter

Lone lukkede butik og blev udsat for indbrud i samme uge: Kosterne blev fundet i et krat på en mark

Annonce