Annonce
Kolding

Eva Kjer Hansen om konstitueringen i Kolding:- Der har ikke været det store ønske om at dele ud

Kamplysten fejler ingenting i Venstres byrådsgruppe, selvom borgmesterposten er gledet den af hænde. Bag Eva Kjer til venstre er det Birgitte Kragh, som er formand for plan-, bolig- og miljøudvalget i det nuværende byråd. Den nye byrådsgruppe er ikke helt færdig med at finde ud af, hvordan partiets tre nye formandsposter skal fordeles.  Foto: Søren Gylling
Venstres slagne borgmesterkandidat Eva Kjer Hansen konstaterer, at et konservativt valgløfte om at nedbringe antallet af udvalg er brudt. Nu har Venstre tre formandsposter i det nye byråd.

Kolding: Der er langt fra udbrudt jubel i Venstre over resultatet af de seneste dages politiske konstitueringsforhandlinger, som har sikret byrådets absolut største parti formandsposterne for tre af i alt ni udvalg i det kommende byråd.

- Det var det bedst opnåelige i situationen. Vores ønske i Venstre har været at sikre, at vores ni mandater kan få mest mulig indflydelse i Kolding Kommune. Derfor har vi søgt samarbejdet, for det er vigtigt for os, at vi kan komme i arbejdstøjet og arbejde for Koldings udvikling.

- Men det er klart, at vi sagtens kunne have ønsket os noget mere, når vi står med ni mandater, der alle tripper for at komme i arbejdstøjet, siger Venstres borgmesterkandidat Eva Kjer Hansen, der måtte se borgmesterposten gå Venstre forbi, da konservative Knud Erik Langhoff på valgaftenen i tirsdags lod sig udpege til ny borgmester af S, SF og R.

Annonce

Vil kæmpe

Efter at Venstre med sine ni mandater ifølge JydskeVestkystens oplysninger indledningsvist fik et helt uspiseligt tilbud, så har alle byrådets partier nu fundet sammen i en aftale, som giver Venstre formandsposterne for tre af syv stående udvalg - nemlig kulturudvalget, sundheds- og fritidsudvalget og plan-, bolig- og teknikudvalget.

Jeg kan jo bare konstatere, at Knud Erik Langhoffs ønske i valgkampen om færre udvalg ikke er blevet til noget

Eva Kjer Hansen, borgmesterkandidat for Venstre

To helt nye strategiudvalg, som skal tegne de overordnede rammer for arbejdet i de stående udvalg, får Venstre ikke formandsposter i.

Eva Kjer Hansen påpeger, at Venstre overhovedet ikke har haft indflydelse på den nye udvalgstruktur.

- Den er fastlagt af de røde partier og Knud Erik Langhoff.  Jeg kan bare konstatere, at Knud Erik Langhoffs ønske i valgkampen om færre udvalg ikke er blevet til noget, og forholdsvist set i betragtning af Venstres størrelse kan man ikke sige, at der har været det store ønske om at dele ud.  Det kan undre mig, fordi vi står med nogle meget stærke kompetencer og meget erfaring i vores byrådsgruppe, siger hun.

Koldings borgere skal ikke regne med, at Venstres deltagelse i den brede konstitueringsaftale er ensbetydende med arbejdsro i Kolding Byråd de næste fire år.

- Vi har indgået aftalen for at søge indflydelse, og vi vil kæmpe med udgangspunkt i Venstres værdier og holdninger. Og det er klart, at vi forbeholder os retten til at gøre opmærksom på det, når konservative valgløfter bliver brudt, siger Eva Kjer Hansen.

Annonce
Kolding For abonnenter

Hunden Vaks vækkede ejer, da værksted med traktorer og udstyr gik op i flammer: - Han får nok et ekstra kødben til jul

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

De ældste elever på lokal skole er sendt hjem: En forælder er ramt af den nye omikron-variant

Sydjylland For abonnenter

Madelaine frygtede at dø, før hun nåede operationsbordet: Nu frygter hun at lang ventetid rammer andre

Sydjylland

Flere kommuner oplever massive smittestigninger henover weekenden: En stikker af med 150 nye smittede siden fredag

Leder For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Genskabte sms-beskeder indhenter Barbara Bertelsen

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Esbjerg For abonnenter

Ejer i tårer: Procedurefejl kan lukke populær sushi-restaurant

KIF Kolding For abonnenter

Andreas Toudahl blev paradoksalt nok offer for både dårlige resultater og sin egen succes som KIF Kolding-træner

Tønder

Politijagt med 160 kilometer i timen: Blev stoppet med søm-måtte

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Haderslev

Den danske Navalny: Mogens Rerup anker sin dom til landsretten

Sønderborg For abonnenter

Snavset og spor efter gamle madrester: Spisested indkasserer anden bøde på et år

Esbjerg

Nu skal palleløfteren være selvkørende: Robotfirma og producent af internt transportudstyr i samarbejde

Annonce