Annonce
Vejen

Eva´s Flora står bag buketten til kronprinsessen

Eva Christiansen, indehaver af Eva´s Flora i Rødding, foran blomsterne, der skal i buketten til kronprinsesse Mary. Buketten skal blandt andet indeholde vinterroser. Foto: Pia Mortensen
Det er indehaver af Eva´s Flora, Eva Christiansen, der skal binde en smuk blomsterbuket til kronprinsesse Mary.

Rødding: Dagen før kronprinsesse Marys besøg i Rødding, var det en spændt og begejstret indehaver af blomsterbutikken, Eva´s Flora i Rødding, JydskeVestkysten talte med:

- Vi har lige været oppe på højskolen med dørpynt og bordpynt. Vi har været så letsindige at sponsorere blomsterne til jubilæet, griner Eva Christiansen.

Blomsterbuketten til kronprinsessen skal hun selv binde, og den skal holdes i vinterfarver, som er lyse farver.

- Jeg går i gang i morgen tidlig. Det tager nok et par timer at binde den. Vi har ikke fået nogle oplysninger om et bestemt ønske om farver fra kongehuset, så derfor har kokken på Rødding Højskole valgt, at vi holder buketten i en sikker farve, der kan passe til alt, forklarer Eva Christensen.

Grunden til at Eva´s Flora har valgt at sponsorere blomsterne til dagens arrangement, som selvfølgelig også indebærer det omfangsrige program for fejringen af højskolens 175 års jubilæum, er ganske simpel, fortæller Eva Christiansen:

- Vi er stolte af vores højskole. De gør det så godt - og så er vi vilde med Mary.

Annonce

Vi er stolte af vores højskole - og så er vi vilde med Mary.

Også en buket til majestæten

Eva Christiansen er i øvrigt ikke uvant med at levere kongelige blomsterbuketter. Da ATP-huset i Haderslev blev indviet tilbage i 2013 var Dronningen på besøg - og her var buketten også fra Eva´s Flora.

- Det var også en stor oplevelse. Den her gang bliver det bare lidt større, når det er i vores egen by, det hele foregår. Vi skal også have flag foran butikken i morgen formiddag, og vi skal da ud og kigge, når de kører forbi på vej op til højskolen, siger Eva Christensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce