Annonce
Varde

Evald om at bo nabo til en usikret overkørsel i 43 år: Det værste var tåge

Onsdag er arbejdet med at sikre overkørslen påbegyndt. Evald Johnsen hilser sikringen velkommen. Foto: Morten Nielsen

Endelig kom der en afklaring på livsfarlige overkørsler ved Sig nord for Varde. Nabo siger: - Bedre sent end aldrig.

Sig: Han har ikke tal på, hvor ofte han selv har bevæget sig over den usikrede overgang med nummeret 161. 82-årige Evald Johnsen og hustruen Solveig fra området nord for landsbyen Sig har nemlig været nabo til overkørslen i 43 år. Og det har parret altså overlevet, selv om der ikke er blink, og selv om bommene er noget, som trafikanterne selv betjener.

Nu kom nyheden fra Banedanmark så om, at det er slut med tre ubevogtede overkørsler på stribe i Sig. Den ene af disse overkørsler, den med nummeret 163, var rammen om en dødsulykke den 19. juni, og siden er der presset på for at få overskæringerne sikret. Afkørsel 163 og 162 lukkes helt, mens afkørsel 161 sikres.

- Bedre sent end aldrig, siger Evald Johnsen, som oplyser, at denne sikring skulle være foretaget allerede i 2016.

Det var borgerne stillet i udsigt af Banedanmark.

Allerede nu arbejdes der på at sikre afkørslen. Den får asfalt og et bump i første omgang. Til næste år kommer der desuden et blink, og så er den sikret.

- Det er den mest sikre af de tre overkørsler, for man har et godt udsyn her, siger Evald Johnsen.

Annonce

Fleksbus

Det var en minibus fra Flextrafik med passager, der forulykkede ved den ubevogtede overkørsel i Sig den 19. juni. Kvinden var 80 år, chaufføren 55 år.

I løbet af to uger er to overskæringer nedlagt, og så er der kun passage her. Evald Johnsen har drevet hobbylandbrug her i 43 år og kender overkørslen ud og ind. Foto: Morten Nielsen

Vejr har betydning

Der er så godt et udsyn, at man kan skimte, når toget starter i Tistrup, og se, når det starter i Sig. I hvert fald i klart vejr.

Det værste er så tåget vejr.

- Så har jeg som regel kørt over, lige efter der er kommet tog. Det nytter ikke noget, at man kan køreplanen. Der kan altid kommet et ekstra tog, eller der kan være forsinkelser. Når vi kører over, så regner vi altid med, at der kan komme et tog, siger Evald Johnsen om sin og konen Solveigs lange naboskab med den hidtil usikrede overkørsel.

Kommune pressede

Begrundelsen fra Banedanmark har været, at det ikke har været muligt at få det rette udstyr leveret. Varde Kommune med borgmester Erik Buhl i spidsen har presset Banedanmark - især efter ulykken. Og nu kommer blinkene altså i en overskuelig fremtid, og arbejdet med at lukke de to øvrige overgange begynder hurtigere end frygtet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce