Annonce
Erhverv

Ewii-koncernen kom ud af 2020 med et overskud på 51 millioner kroner

Ewii-koncernen søsatte og gennemførte i 2020 en strategi, der sikre, at alle kunder får leveret grøn strøm. Foto: Ewii
Coronakrisen har fyldt hos Ewii-koncernen, der er godt tilfreds med resultatet på bundlinjen. Men trods pandemi har koncernen fortsat stort fokus på den grønne omstilling.

Kolding: Ewii-koncernen kom ud af 2020 med et overskud på 51 millioner kroner efter et år, hvor der hovedsageligt har været fokus på at styre koncernen gennem coronakrisen og udvikle positionen som et velassorteret forsyningssupermarked, lyder det i en pressemeddelelse.

- Bundlinjen er altid vigtig, men udviklingen af vores position til fremtiden har været det store fokus i 2020, siger Lars Bonderup Bjørn, der er Ewii-koncernens administrerende direktør.

Både bestyrelsen og koncernledelsen udtrykker, at de er tilfredse med resultatet for 2020.

Annonce

- 2020 har vi brugt på at udvikle en ny strategi for koncernen. Vi har haft nogle store driftsforstyrrelser midt i coronakrisen, men er overordnet stolte af at have leveret driftssikkert el, vand og varme til de mange pludselige hjemmekontorer, og over at have kunnet give danskerne hurtigt fibernet og bredbånd til møderne på Zoom og fredagsfilmen, siger Lars Bonderup Bjørn.

Kedeligt regnskab

Den jysk-fynske energikoncern fik i forrige år et overskud på 516 millioner kroner. Men det var særligt et afkast på værdipapirer og forrentning af indskudskapital, der trak op i 2019. De to poster bidrog sidste år med over 500 millioner kroner. I 2020 ender overskuddet på 51 millioner kroner.

- 2020 blev et år, hvor forretningen er godt landet efter, at der har været mange forandringsvinde i Ewii, når vi kigger tilbage over de seneste år. Nu er vi der, hvor vi skal køre fremad. Det er svært at sammenligne med sidste år, hvor der var så mange ekstraordinære indtægter. Nu har vi ro på, over hele linjen, siger Lars Bonderup Bjørn og fortsætter:

- Som jeg sagde til bestyrelsen, så er det et årsregnskab, der grænser til at være "kedeligt". Det er ikke pænt at sige om sig selv, men der er udtryk for, at vi har styr på forretningen, siger Lars Bonderup Bjørn.

Annonce

Fokus på det grønne

Ewii fortsatte med at rulle fibernet ud til alle i Trekantområdet i 2020. Det koster, og Ewii Fibernet kom derfor ud med et underskud på 26 millioner kroner, men det er bedre end forventet. Derudover har den grønne omstilling igen fyldt meget i koncernen.

- Coronakrisen har fyldt meget i 2020, men samtidig har vi hele tiden nysgerrigt stillet os selv spørgsmålet: Hvad kommer efter krisen? For os har svaret været, at den grønne omstilling skal gennemføres hurtigt, også selvom vi har haft en pandemi, siger Lars Bonderup Bjørn.

Ewii-koncernen har derfor fortsat med at arbejde med det grønne i alle afkroge af forretningerne og udvikle metoder til at understøtte den grønne omstilling i nogle af de sektorer, som har store udfordringer og kan bidrage væsentligt til klimaregnskabet.

Ewii søsatte og gennemførte i 2020 en strategi, der sikre, at alle kunder - uden undtagelse - får leveret grøn strøm. Ewii-koncernen har også intensiveret arbejdet med det grønne forskningsprojekt Flexible Energy Denmark, der har til formål at undersøge, hvordan energi fra vand og sol udnyttes bedst, og i forsyningsdelen af koncernen er der gjort fremskridt for at ruste elnettet til kunne håndtere den grønne omstilling.

Kort om Ewii-koncernen

Ewii-koncernen sælger el og energirådgivning til kunder over hele landet, og koncernen sælger varme, vand og fiber i Trekantområdet. Koncernen har hovedsæde i Kolding og er en af Trekantområdets største arbejdspladser med mere end 450 medarbejdere. Virksomheden har en ambition om at forme fremtiden for energibranchen og spille en vigtig rolle i udviklingen af fremtidens intelligente løsninger og fleksible energisystemer for at sikre en optimal udnyttelse af de grønne teknologier.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce