Annonce
Trekantområdet

Ewii ruller fibre for en milliard kroner ud

Udrulningsplanen er klar, så 43 teknikere de kommende måneder kan få lagt fibernet i jorden til potentielle modtagere i trekantområdet. Arkivfoto
Beslutningen om at investere en milliard kroner i, at hele Trekantområdet dækkes af fibernet fra Ewii, sætter 43 teknikere nu gang i. Udrulningsplanen frem til nytår ligger klar. Målet er at få de sidste 50.000 adresser dækket med fiber-adgang.

Trekantområdet: I juni besluttede Ewiis bestyrelse, at samtlige husstande i Trekantområdet skal have fibernet. Ewii-koncernen afsatte en milliard kroner til projektet – og nu er den konkrete plan for arbejdet klar – og teknikerne går i gang i denne uge, oplyser Ewii i en pressemeddelelse.

- Vores ambition er, at 100 procent af Trekantområdet skal være dækket af fibernet. For at nå målet mangler vi i dag omkring 50.000 adresser, siger Pernille Johannessen, der er forretningsudviklingsdirektør i Ewii-koncernen.

I dag har 105.000 borgere i Trekantområdet adgang til Ewiis fibernet, og nu er det et spørgsmål om at få resten med, lyder det fra koncernen.

Fibernettet bliver rullet ud i etaper, som hver dækker et område.

- Helt praktisk har vi 43 teknikere i marken, så det siger sig selv, at det kommer til at tage lidt tid at nå til de 50.000. Derfor er vi nødt til at planlægge det og gøre det smart, siger Pernille Johannessen og fortsætter:

- Vi får mange forespørgsler på, hvornår vi kommer til bestemte områder, og det kan jeg godt forstå. Og vi kommer, så hurtigt vi kan. Men vi følger den plan, vi har lagt og skal naturligvis nok melde ud i god tid, hvilke adresser der står for at blive opkoblet, forklarer hun.

Hver gang Ewii starter en ny etape, bliver de berørte adresser meldt ud.

Projektet med at rulle fibernet ud i Trekantområdet har Ewii-koncernen døbt ”Fiber i alt til alle”, og det er ambitionen, at udrulningen vil styrke områdets sammenhængskraft.

Første etape varer indtil nytår, og herefter vil de næste adresser på listen blive meldt ud.

Det er muligt at følge fiberudrulningen på Ewiis hjemmeside.

Annonce

Vores ambition er, at 100 procent af Trekantområdet skal være dækket af fibernet. For at nå målet mangler vi i dag omkring 50.000 adresser.

Pernille Johannessen, forretningsudviklingsdirektør i Ewii-koncernen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce