Annonce
Tønder

Expelliarmus: Hogwarts flyttede til Tønder

Brødrene Bastian og Hannibal Boysen Popp er ud af en ægte Harry Potter-fan familie. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Tønder Bibliotekerne spredte Harry Potter-magi på både Toftlund, Skærbæk, Løgumkloster og Tønder Bibliotek i starten af vinterferien. Omkring 80 entusiaster lagde vejen forbi.

Tønder: Tirsdag formiddag var der magi i luften på Tønder Bibliotek.

Den flotte studiesal var fyldt med Harry Potter-fans i alle størrelser og afskygninger. Fælles for dem alle var, at de - udover en vis portion kærlighed til Potter-universet - også var i fuld gang med at lave tryllestave, hemmelige eliksir-bøger og andre magiske ting.

- Vores Harry Potter-workshops har været en stor succes. Her i Tønder har der stort set været fyldt, siden vi startede, og i Toftlund i går (mandag red.) havde vi nogen, der kom et kvarter før workshoppen startede, og som blev et kvarter efter, den var slut. Og de fik virkelig talt sammen og nørdet Harry Potter. Det var så dejligt at se, fortæller teamleder i Børn, Unge og Kultur i Tønder Kommune, Anne Eriksen.

Hun er ikke i tvivl om, hvorfor netop workshops med Harry Potter-tema er populære.

- Det er jo et univers, som vi alle kan nikke genkendende til. Bøgerne udkom, da jeg var barn, men er nærmest bare blevet mere og mere populære, så det er et univers, vi kan være fælles om, siger Anne Eriksen videre.

Det er første gang, biblioteket forsøger sig med et tema, der på den måde tager udgangspunkt i en litterær verden, men det er nok ikke sidste gang.

- Nu var workshoppen i Tønder den sidste i denne omgang, men måske vi prøver noget lignende en anden gang. Der har i hvert fald været mange forbi. Så mange, at det på nogle tidspunkter har knebet med pladsen, konstaterer Anne Eriksen.

Annonce

Det er jo et univers, som vi alle kan nikke genkendende til.

Anne Eriksen, teamleder, om Harry Potter-universet.
Der var fyldt godt op ved bordet i studiesalen på Tønder Bibliotek, da der tirsdag var Harry Potter-workshop. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Fan-familie

Ved bordenden af det lange bord i studiesalen på biblioteket sidder børnene Hannibal, Bastian og Bjørk på henholdsvis ni, 13 og 11 år. De er denne dag flankeret af mor, Christel Boysen Popp, og farmor, Karen Margrethe Boysen. Og de er alle i gang med at kreere Harry Potter-ting. Blandt andet tryllestave og bøger, der - når de er færdige - kan skjule hemmelige kærligheds-eliksirer.

- Det er en fælles interesse, vi har, og det har ligesom bredt sig som ringe i vandet, fortæller Christel Boysen Popp, der sammen med sin mand og børnene til dagligt bor i Aarhus.

De er i Tønder på vinterferie-visit hos farmor, der straks lurede, at det kunne blive hyggeligt, da hun så, at biblioteket tilbød Harry Potter-workshop.

- De er alle vilde med Harry Potter, og så er de oven i købet så heldige, at de skal til London og se Harry Potter-universet til marts, fortæller Karen Margrethe Boysen.

Det er Bastian på 13 år og Christel Boysen Popp, der er særligt engagerede i det magiske univers. Bastian har læst bøgerne flere gange, og både mor og søn har været på nettet og taget testen om, hvilket "hus", de hører til, hvis de skulle gå på troldmandsskole på Hogwarts.

- Vi kom begge i Hufflepuff. Og man kan desværre kun tage testen én gang. For vi ville jo nok helst være endt i Gryffindor ligesom Harry Potter, afslører Christel Boysen Popp.

Tryllestave og magiske bøger - der var masser af kreative sysler på biblioteket. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Harry Potter-værksted i Tønder. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Harry Potter-værksted i Tønder. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Harry Potter-værksted i Tønder. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Harry Potter-værksted i Tønder. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Harry Potter-værksted i Tønder. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce