Annonce
Sønderborg

Få 6.167 kr. for at passe dit eget barn: Politikere godkender ny ordning

I et år kan forældre fremover få tilskud fra Sønderborg Kommune til at passe deres børn hjemme. Vedtagelsen af ordringen skete på det seneste møde i børne- og uddannelsesudvalget. Den glæder både formand og næstformand. Arkivfoto: Rikke Brunsgaard Andersen
Efter vedtagelse af ny børnepasningsmulighed kan forældre få penge for at passe egne børn hjemme.

Sønderborg: Det var et enigt børne- og uddannelsesudvalg, der godkendte en model for, hvordan forældre skal betales for at passe egne børn i hjemmet frem for at sende dem i vuggestue eller dagpleje.

- Jeg er superglad og tilfreds med, at ordningen er blevet godkendt, da det betyder, at vi i Sønderborg nu har endnu et tilbud på paletten til børnefamilierne, siger formanden for udvalget, Claus Klaris (V).

Han har længe talt varmt om ordningen, som allerede findes i en række andre kommuner herunder Aabenraa, hvor erfaringerne med den ifølge venstrepolitikeren er gode.

Annonce

Individuelle vurderinger

For at kunne få betaling for at passe sit barn i eget hjem er der en række krav, som familien skal opfylde. Et af dem er, at man ikke må modtage barselsdagpenge, kontanthjælp, SU eller en anden overførselsindkomst.


Erfaringer fra kommuner, der minder om vores, viser, at omkring 20 familier har benyttet ordningen på årsbasis.

Claus Klaris, byrådsmedlem (V) og formand for børne- og uddannelsesudvalget


Et andet krav er dokumentation for gode danskkundskaber, hvilket kan være i form af at kunne fremvise folkeskolens afgangsprøve eller lignende, står der i beskrivelsen af kravene. Men hvad, det helt præcis dækker over, ligger endnu ikke helt fast, forklarer næstformand i børne- og uddannelsesudvalget Jesper Smaling (S), som også er yderst tilfreds med den nye ordning.

Om ordningen

Forældre til børn i 0 – 2 års alderen kan vælge at passe egne børn i eget hjem.

Perioden er en samlet periode på 1 år.

Tilskuddet er et månedligt tilskud på 6.167,00 kr. før skat i 2021. Det er svarende til tilskuddet, der i dag gives forældre, som vælger privatpasning.

Forældrene skal opfylde en række kriterier for at opnå tilskuddet herunder at have bopæl i Sønderborg kommune.

Der skal visiteres til ordningen.

- Det vigtigste er, at forældrenes dansk er stærkt nok til, at de kan udvikle barnet sprog. Jeg er tryg ved, at vores ansatte i forvaltningen kan vurdere hver familie individuelt. Vurderingerne må ikke kun læne sig op ad nogle punkter på et papir og blive for sort- hvid, siger han og tror på, at det vil ske, fordi familierne skal visiteres til ordningen.

De fleste krav og retningslinjer i modellen er landsdækkende, hvilket begge politikere ser som en styrke, idet muligheden for at sammenligne sig med andre kommuner bliver lettere.

De er enige om, at det fremadrettet er vigtigt at følge, hvordan ordningen tages imod og bruges.

- Erfaringer fra kommuner, der minder om vores, viser, at omkring 20 familier har benyttet ordningen på årsbasis. De helt specifikke retningslinjer og anvisninger til, hvordan der søges, vil snarest blive offentliggjort på kommunes hjemmeside, fortæller Claus Klaris og opfordrer dem, der vil vide nærmere om det nye tilbud, til at holde sig orienteret der.

Tilskuddet til forældrene vil være på 6,167,00 kroner før skat i 2021, hvilket er svarende til beløbet, der gives til forældre, som vælger privatpasning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce