Annonce
Regionalt

Få afprøvet og finansieret din klimavenlige mad

Fødevarevirksomheder opfordres til at være med i projekt om at fremme klimavenlig mad.
Nu får syddanske fødevarevirksomheder en ekstra hjælp til at udvikle nye klimavenlige fødevarer sammen med fødevaregiganten Coop og Danmarks grønne tænketank Concito.
Annonce

Erhvervshus Sydjylland og Brobygning Middelfart leder lige nu efter fødevarevirksomheder med ambitioner om at producere mere klimavenligt. Udvælges man til forløbet med Coop og Concito får man adgang til at prøve sin ide af i markedet sammen med  forretningsudviklingseksperter. Det skriver Erhvervshus Sydjylland i en pressemeddelelse.

- Måske ligger der nogle idéer ude i virksomhederne, som bare skal kvalificeres lidt, og det er her, vi gerne vil hjælpe med udviklingen, siger Lene Lawaetz fra Brobygning Middelfart.


Vi er vant til at arbejde med fødevarevirksomheder, som udvikler produkter. Vi har en lang række af virksomheder i vores tilskudsprogrammer, og derfor er det oplagt at være med i det her partnerskab.

Andreas Cæsar Møller Jensen, projektchef i Erhvervshus Sydjylland


Produktionen af fødevarer koster dyrt i klimaregnskabet, og en reduktion af CO2-trykket gennem nye bæredygtige produktionsformer eller produkter vil bidrage betragteligt til et bedre klima. Også blandt forbrugerne er der en voksende efterspørgsel på klimavenlige fødevarer.

- Der er ingen tvivl om, at alle brancher kommer til at bidrage til at nå de ambitiøse klimamål, som er sat for Danmark og snart også for EU, og derfor vil dansk klimavenlig mad også være noget, som kan eksporteres til den øvrige verden, vurderer projektchef Andreas Cæsar Møller Jensen fra Erhvervshus Sydjylland.

Deltagende virksomheder får viden om grøn omstilling fra eksperter, og de får feedback fra
markedet, fordi de endelige idéer også bliver lagt på Coops platform for crowdfunding, Klimafunding. Platformen bygger på konceptet omkring crowdfunding, som er en måde, hvor man rejser penge til et projekt gennem små og store bidrag via internettet.

Annonce

Nåleøjet til finansieringen

Inden man kommer så langt, skal man dog igennem nåleøjet. Det er Erhvervshus Sydjylland og Brobygning Middelfart, som står for udvælgelsen af de 5-10 virksomheder, som derefter skal
arbejde med deres idé på tre workshops.

- Vi er vant til at arbejde med fødevarevirksomheder, som udvikler produkter. Vi har en lang række af virksomheder i vores tilskudsprogrammer, og derfor er det oplagt at være med i det her partnerskab, siger Andreas Cæsar Møller Jensen.
- Det er ikke afgørende, hvor langt man er i processen. Men man skal være indstillet på at give den gas på 3 workshops, forklarer Lene Lawaetz.
De 3 workshops afvikles i henholdsvis Middelfart 15. september, Århus 23. september og som online videomøde 22. oktober.
Samarbejdet mellem Brobygning Middelfart, Erhvervshus Sydjylland og Coop Crowdfunding er et led i optakten til Klimafolkemødet 2020 i Middelfart, der afvikles fra 3.-5. september.

Fakta

Ansøgningsfristen er 7. september 2020.

Kravene for at deltage er det er en fødevarerelateret dansk virksomhed, og at virksomheden er motiveret for at arbejde for at blive mere klimavenlig.

Man ansøger på denne hjemmeside: https://brobygningmiddelfart.dk/blog/nyt-samarbejde-om-klimavenlige-foedevarer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Trekantområdet

Kommunen strammer corona-skruen: Krav om mundbind eller visir på plejehjem og bosteder

Annonce