Annonce
Team Esbjerg

Få alle reaktioner: Team Esbjerg-spillere super glade efter vild arbejdssejr

Det endte lykkeligt for Team Esbjerg onsdag aften i Silkeborg. Dermed har holdet maksimumpoint efter 12 ligakampe. Foto: Chris U. Pedersen
Team Esbjerg var i tovene i udekampen mod Silkeborg-Voel, men det suveræne tophold vandt alligevel. Og derfor blev der jublet lidt ekstra efter sejren på 30-26.

TEAM ESBJERG: - Vi råbte nok lidt ekstra højt inde i omklædningsrummet dag.

Team Esbjergs Sanna Solberg var dødtræt, men hun var rigtig glad efter onsdagens hårde kamp i Silkeborg, hvor hun og holdkammeraterne virkelig måtte slide for pointene.

- Vi har bare et fantastisk hold. Vi kæmper så meget for hinanden, og det gør, at vi står med sejren. Mange hold giver op, når de har en dårlig dag, men vores mentalitet er rigtig god. Vi vil det her, sagde Sanna Solberg.

- Men vi var trætte. Vi savnede energi, og vi kunne godt mærke weekendens hårde Champions League-rejse til Rusland, men sådan er det. Vi lever og ånder for Champions League og også for at vinde vores kampe i ligaen. Det holdt hårdt, men vi fik, hvad vi kom efter. Det gør mig stolt.

Det samme var cheftræner Jesper Jensen, der ikke lagde skjul på, at det var en usædvanlig hård kamp at komme igennem.

- Vi måtte grave rigtig dybt. Nogle gange kastede vi jo nærmest jord på os selv, men vi fandt alligevel kræfterne til at sætte det på plads til sidst. Det er bare super flot, og jeg har rost spillerne rigtig meget. Det fortjener de i den grad.

Annonce

En god fight

Også Sonja Frey var glad.

- Vores start på kampen var dårlig. Vi fik ikke meget til at lykkes, men det blev heldigvis bedre i anden halvleg. Vi kom op, men vi brændte for meget på Idéhn (Filippa, red.), og på den måde gjorde vi det svært for os selv. Generelt var præstationen ikke så god, men med fight kommer man langt - og det viste vi i denne kamp.

Flere gange i kampen var Team Esbjerg bagud med fem mål.

- Det var godt, at sovepillerne ikke virkede i anden halvleg, sagde bestyrelsesformand Bjarne Pedersen med et stort smil efter den hårdt tilkæmpede sejr.

Team Esbjerg var uden Rut Jónsdottir i kampen. Hun er fortsat ikke helt på toppen efter en mindre hjernerystelse, og undervejs i kampen i Silkeborg måtte de danske mestre også pludselig spille uden Line Jørgensen.

- Jeg fik et slag ind på mit "gode" knæ, men vi satser på, at det kun er et slag. Det føles okay, så jeg er ikke så bekymret. Jeg har lige fået knæet testet, og det gik helt fint.

Allerede lørdag morgen står den igen på Champions League-rejse for Team Esbjerg, der søndag eftermiddag spiller en uhyggelig svær kamp i Rumænien mod storholdet CSM Bucuresti.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Store PH-lamper klippet ned ved indbrud

Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce