Annonce
Udland

Få danskere befinder sig i virusramt kinesisk provins

Str/Ritzau Scanpix
Danske myndigheder arbejder på at hjælpe danskere i virusramt kinesisk provins hjem.
Annonce

Et mindre antal danskere befinder sig i Hubei-provinsen i Kina, der er ramt af coronavirusset.

Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice til TV2.

Borgerservice opfordrer danskere i provinsen til at tage kontakt til ambassaden i Beijing eller Udenrigsministeriets globale vagtcenter, hvis de ikke allerede har gjort det.

Ambassaden er i dialog med de kinesiske myndigheder om mulighederne for danskernes udrejse fra Kina. Borgerservice oplyser til TV2, at man har været i kontakt med ti danskere i Wuhan, der er hovedbyen i Hubei-provinsen.

Søndag blev den danske rejsevejledning for Hubei-provinsen ændret, så alle unødvendige rejser til området nu frarådes.

Den danske industrikoncern Danfoss, der har kontor i Wuhan, har bedt sine 15 ansatte i byen om at arbejde hjemme disse dage. Det oplyste virksomheden søndag.

Flere lande arbejder i øjeblikket på at sende borgere fra området retur til deres hjemlande. Det gælder blandt andet USA, Storbritannien, Japan, Australien og Spanien.

Dødstallet som følge af coronavirusset i Kina er steget til 80. Det har de kinesiske myndigheder oplyst natten til mandag.

Samtidig er der konstateret 769 nye tilfælde af smittede i Kina. Det betyder, at det globale antal af smittede er steget til over 2744 tilfælde.

Virusset har også bredt sig til andre dele af verden. Både i en række asiatiske lande såsom Malaysia, Japan og Singapore er virusset konstateret. Der er også fundet tilfælde i Australien, USA og Frankrig.

I de fleste tilfælde er det mennesker, der er kommet fra Kina.

/ritzau/

Link til artikel på TV2
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce