Annonce
Varde

Få den forløsende feriefølelse trods restriktioner

Programsæt nogle aktiviteter og begivenheder, familien har lyst til, i løbet af ferien, så dagene ikke bare glider over i hinanden. (Arkivfoto)
Bryd rammerne og sørg for at dagene ikke ligner hinanden. Det er nemlig vigtigt at koble fra, selv om ferielandskabet ikke ligner sig selv.
Annonce

Danmark: Sommerferiedestinationerne er i år begrænset til Tyskland, Norge og Island, og det betyder, at rigtig mange vælger at nyde sommeren herhjemme i stedet.

Men hvis du først plejer at mærke skuldrene sænke sig, når du stiger ud af flyet og bliver ramt af den subtropiske varme, så må du tænke i alternativer.

Der er nemlig vigtigt, at du trods mærkelige omstændigheder formår at komme ned i gear.

Annonce

Mental omstilling

For pauser og ferier er essentielle - coronasituation eller ej - fortæller Janne Skakon, som er ekstern lektor i arbejds- og organisationspsykologi på Københavns Universitet.

- Mange oplever en vis belastning eller pres i det daglige arbejde, så det er væsentligt at kunne koble fra for at restituere, så man kan komme tilbage med fornyet kraft, kreativitet og motivation, siger hun.

Det kræver en mental omstilling, som kan blive hjulpet på vej af at ændre de fysiske rammer. Enten ved at flytte sig fysisk til et sommerhus eller ved at sørge for at planlægge et program for ferien.

- Sørg for, at dagene ikke ligner hinanden, siger Janne Skakon.

Annonce

Genopdag det danske

Sociolog Anette Prehn ser det som en kærkommen lejlighed til at se nærmere på den natur, vi har i baghaven.

- Det er lidt paradoksalt, at vi har drønet afsted til forskellige feriedestinationer i Thailand med børn, der ikke aner, hvor Ribe eller Thy ligger. Det her er en mulighed for at genopdage den fantastiske danske natur og historie, siger hun.

Sidste år tog hun selv sine børn med på fire dages ferie gennem istid, stenalder, bronzealder og jernalder i Jylland.

- Gå ved havet, og oplev de enorme bølger, foreslår Anette Prehn.

Tag ud til de danske skove, hvor I også - medmindre de er meget bynære - kan få lov at gå næsten for jer selv.

- Den følelse af at træde ud af flyveren kan man få ved at komme ud i det vilde, vidunderlige Danmark, siger Anette Prehn og fortsætter:

- Der ligger nogle gaver lige for fødderne af os, men vi har lullet os ind i nogle vaner med at skulle drøne afsted på rejse uden at stoppe op og reflektere over, om det er lykken.

/ritzau fokus/

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Udenlandske par står i kø for at blive gift i sønderjyske bryllupskommuner: Ingen ledige tider resten af året

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Energinet får finkæmmet byggeplads efter aktion - sikkerhed for aktivister og medarbejdere er i højsædet

Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Regionalt

Efter 21 førstehjælpsaktioner på syd- og sønderjyske strande: Nu advarer livreddere badegæster om at passe på i stormfuldt sommervejr

Annonce