Annonce
Haderslev

Få det opdaterede overblik: Skandalerne på VUC Syd

Arkivfoto: Reuters

På VUC Syd med hovedsæde i Haderslev og adresser i både Tønder, Aabenraa og Sønderborg kom juni måned til at stå i meget andet end eksameners og afslutningers regn. Her en kort gennemgang af de seneste ugers begivenheder.

Mandag den 12. juni

Arkivfoto: Jacob schultz

Ud på aftenen bringer Radio24syv en historie om, at VUC Syds bestyrelse og topledelse, 15 mand i alt, havde været på en fem dage lang studietur til Californien til den nette sum af 380.000 danske kroner.

Tirsdag den 13. juni

Arkivfoto: Jacob Schultz

Formanden for VUC Syds bestyrelse, borgmesteren i Haderslev, H.P. Geil (V), forklarer i et 13 minutter langt interview på Radio24syv, hvorfor det var nødvendigt for 15 mand at tage til Californien i fem dage i alt, hvor de to dage skulle bruges på rejse, mens en dag var afsat til sigthseeing, og en dag til at besøge Yosemite Park, hvor der skulle ligge en skole, der var langt fremme med e-learning.

Onsdag den 14. juni

Arkivfoto: André Thorup

Mediestormen over VUC Syd tager til. Sidst på eftermiddagen meddeler VUC Syds leder, Hans Jørgen Hansen, at han træder tilbage med øjeblikkelig virkning. Det fortæller han i et brev til medarbejderne, hvori det også lyder, at fratrædelsen ikke er begrundet i den negative medieomtale.

Torsdag den 15. juni

Arkivfoto: Soffi Chanciri Larsen

Elever fortæller, at de samme år som bestyrelsen og topledelsen tog til Californien, blev tvunget til at droppe deres tur, fordi der ikke var råd til den.

Samme dag afsløres det, at VUC Syd fik gaver for deres sponsorater i SønderjyskE og i Haderslev Golfklub.

Borgmester og bestyrelsesformand H.P. Geil (V) afviser i et interview med JydskeVestkysten, at han har tænkt sig at træde tilbage.

Fredag den 16. juni

Ny konstitueret direktør. Arkivfoto: Thomas Kynde Larsen

Tirsdag den 20. juni

Arkivfoto: Connie Bøgwad Schmidt

Bestyrelsen holder sit første møde efter den forgangne uges mediestorm. Haderslevs borgmester, H.P. Gei (V), der også er formand for VUC Syds bestyrelse fortæller efter mødet, at han fortsat har bestyrelsens opbakning.

Bestyrelsen udpeger samtidig en konstitueret direktør. Det bliver den hidtidige vicedirektør Vinnie Lerche Freudendal. Stillingen som direktør skal slåes op, men forventes først besat ved årsskiftet.

Onsdag den 21. juni

Arkivfoto: André Thorup

Diskussionen om sponsorater fra VUC Syd er tæt på at få konsekvenser for årets Kløften Festival. Flere tror fejlagtigt, at VUC Syd har lånt sin storskærm til Kløften Festival, og trækker for en kort stund tilbuddet, men det er en misforståelse fortæller Kløften Festivals formand, Anette Kastbjerg:

- Kløften Festival har lejet storskærmen fra VUC Syd på nøjagtig samme vilkår som alle andre, så der har aldrig været tale om et sponsorat. VUC Syd er lige nu ude i et stormvejr, så der er opstået nogle misforståelser undervejs, men det er på plads nu, og skærmen sættes op.

Fredag den 23. juni

Arkivfoto: Søren Gylling

Radio 24syv kunne denne morgen afsløre, at VUC Syd i årene 2015-2017 har betalt 256.000 kroner for flere sponsorater i Haderslev Golfklub, hvor den tidligere direktør for VUC Syd, Hans Jørgen Hansen, selv spiller golf. Aktindsigt viste, at institutionen havde brugt i alt 1,6 millioner kroner på sponsoraftaler.

Samme dag kommer den konstituerede direktør Vinnie Lerche Freudendal med en udtalelse om, at der frem til foråret 2017 manglede retningslinjer for sponsorater.

Ugen for afviste bestyrelsesformand H.P. Geil, at VUC Syd havde brugt de gaver, man fik til gengæld for sponsoraterne.

Onsdag den 28. juni

Arkivfoto: Lars Juul

Samme morgen, som der er dimission på VUC Syds skoler i de fire sønderjyske byer kan Radio 24syv afsløre, at VUC Syd også støttede vicedirektørens cykelklub med i alt 60.000 kroner.

Samme dag kommer det frem, at VUC Syd har opkrævet ulovlige gebyrer fra sine kursister. Gebyrer, der nu skal betales tilbage.

Fredag den 30. juni

Arkivfoto: Claus Thorsted

To en halv uges massiv mediestorm kulminerer fredag morgen med, at Radio 24syv via aktindsigter kan afsløre, at direktørens kontor er blevet indrettet for ikke mindre end 225.000 kroner i alt. Heraf er der brugt 87.000 kroner til et B&O Fladskærms-tv.

Bestyrelsesformand H.P. Geil, der også er Venstres borgmester i Haderslev fastholder overfor JydskeVestkysten, at han og den øvrige bestyrelse har levet op til sit ansvar. Bestyrelsen godkendte bare et overordnet budget.

Lørdag den 1. juli

Den konstituerede direktør Vinnie Lerche Freudendal påpeger overfor JydskeVestkysten, at VUC Syds indkøbte kunst kommer alle til gavn, fordi kunsten bytter plads mellem etager og afdelinger. Også den kunst, der står på direktørens kontor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce