Annonce
Billund

Få din legomodel udstillet i Lego House

25 heldige personer kan få lov til at udstille deres egen legomodel i Lego House. Arkivfoto: Søren Gylling

Billund: Hvis man går med en lille lego-designerdrøm i maven, er det nu muligt at få den opfyldt. Lego House har netop udstedt en konkurrence, hvor 25 heldige vindere får mulighed for at udstille deres legomodel i huset. Og ikke bare for en kort stund, men i et helt år.

- Vi skal have udskiftet vores modeller i grøn og gul zone, og derfor åbner vi op for, at de mange dygtige modelbyggere, der er derude, kan vise, hvad de kan. Modellerne inspirerer både små og store byggere til at se, hvad man kan med Lego, når man øver sig, siger kommunikationschef ved Lego House, Trine Nissen.

Annonce

Hård konkurrence

Det er muligt at deltage i to kategorier. Enten med en naturmodel, som kan være alt fra menneskelignende blomster til særlige muterede insekter, eller man kan deltage med en minifigur-scene, hvor det er humoren, der skal være i centrum.

Men konkurrencen er hård, for legobyggere over hele verden kan deltage.

- Og det er en streng jury, pointerer Trine Nissen.

For at deltage skal man minimum være fyldt 13 år, og modellen vil blive bedømt ud fra fire kriterier: originalitet, detaljer, relevans i forhold til tema og brug af legoelementer.

Sidste frist for tilmelding er 6. juni og vinderen vil blive afsløret senest den 3. juli. Læs mere om konkurrencen på: www.ideas.lego.com

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce