Annonce
Vejen

Få et lift til bussen

Sammen med Sydtrafik har Vejen Kommune nu lanceret produktet Plustur, hvor du kan bestille en tur med flextrafik fra din adresse til nærmeste stoppested - eller omvendt. Arkivfoto
Sammen med Sydtrafik har Vejen Kommune nu lanceret produktet Plustur, hvor du kan bestille en tur med flextrafik fra din adresse til nærmeste stoppested - eller omvendt. Plustur forlænger på den måde den kollektive trafik, så den kan nå helt ud i alle hjørner af kommunen.

Vejen: Plustur er en ny variant af den mere kendte flextur, og den kan lige som flextur benyttes af alle. Det er lige meget, om man skal til banko, basketball eller på besøg, så kan man benytte Plustur, hvis der ikke kører en bus hele vejen.

- Vejen Kommune vil gerne give kommunens borgere de bedste muligheder for at benytte kollektiv trafik, og med Plustur får borgerne mulighed for at forlænge turen med bus eller tog, så det føles som en samlet rejse, udtaler Vagn Sørensen, formand for Udvalget for teknik og miljøi en pressemeddelelse.

Plustur bestilles via Rejseplanen.dk eller Rejseplanen App som en del af en almindelig rejse, og den fremgår automatisk i søgeresultatet i Rejseplanen, hvis det er en mulighed i forbindelse med din planlagte rejse.

Turene kører som en del af den øvrige flextrafik, og den skal bestilles mindst to timer før afgang. Plusturen koster altid 24 kr. pr person - og derudover skal man så betale for selve bus- eller togturen.

Annonce

Mobilitet

- Vi er rigtig glade for, at vi sammen med Vejen Kommune nu har fået lanceret et produkt til den kollektive trafik, som kan hjælpe med at sikre, at borgerne kan komme helt hen til den valgte destination helt hjemme fra deres bopæl, selv om de bor uden for de gængse byområder. Ved at kombinere forskellige former for kollektive transportmidler. Vi håber, at vi i løbet af dette år kan udbrede Plustur til alle kommuner i den jyske del af Region Syddanmark, siger Lars Berg, direktør i Sydtrafik.

-Formålet med Plustur er at løfte mobiliteten i Vejen Kommune ved at tilbyde borgerne en prisvenlig og integreret trafikløsning, der nemt og bekvemt søges frem i Rejseplanen, som en del af en almindelig rejse. Borgere i yderområderne af Vejen Kommune bliver dermed koblet til en busforbindelse gennem en fleksibel kørselsordning, som effektivt balancerer mobilitet og økonomi. Forklarer Michael Aagaard, der er afdelingschef for Flextrafik i Sydtrafik.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Dræbt bilist er endnu ikke identificeret

Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Kolding

Udvalgsformand efter kritik: Patienter i manuelle kørestole skal bruge gammel indgang

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];