Annonce
Sønderborg

Få et overblik: Intet krav om mundbind på flere kommunale adresser

Fra den 29. oktober træder de skærpede krav om mundbind/visir i kraft. Arkivfoto: Michael Bager
Der er fra torsdag ikke krav om brug af mundbind/visir på for eksempel Jobcenteret, Borgerservice samt øvrige offentligt tilgængelige områder i Sønderborg Kommunes administration.
Annonce

Sønderborg: Hvornår skal du bære mundbind i de kommunale institutioner og på de kommunale adresser?

Det spørgsmål er blevet meget relevant efter regeringens udmelding om skærpede krav til brug af mundbind/visir, der træder i kraft torsdag.

Som udgangspunkt gælder det, at kravet om mundbind/visir ikke er generelt for lokaler, som offentligheden har adgang til, lyder det nu fra Sønderborg Kommune.

Det betyder, at der ikke vil være krav om anvendelse af mundbind på f.eks. Jobcenteret, i Borgerservice og Erhvervsservice samt øvrige offentligt tilgængelige områder i Sønderborg Kommunes administration.

Det er desuden ikke et krav fra myndighedernes side, at forældre skal bære mundbind ved dagtilbud og skoler, men det anbefales fortsat at begrænse forældres tilstedeværelse i institution eller skole.

Annonce

Her er det påkrævet

Sønderborg Kommune meddeler derimod, at de skærpede krav om brug af mundbind/visir gælder på følgende områder:

- sundheds- og ældreområdet, samt visse dele af socialområdet

- idræts- og foreningsfaciliteter

- i detailhandlen

- kultur- og kirkeinstitutioner

- uddannelsesinstitutioner

Kravet gælder lokaler, som offentligheden har adgang til, inden for de ovenfor nævnte områder.

Kravet gælder både ansatte og patienter, besøgende, kunder mv. De konkrete deltaljer i forhold til anvendelsesområde er ved at blive fastlagt i forbindelse med udarbejdelsen af bekendtgørelsen, som træder i kraft torsdag den 29. oktober.

Der vil være undtagelser til kravet om mundbind svarende til de undtagelser, der er på transportområdet og serveringssteder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce