Annonce
Sønderborg

Få festivalstemning i haven: Nord-Als Musikfestival kommer rundt med ølvogn

Igen i år kommer der festivalstemning hjemme i folks haver. Nord-Als Musikfestival kommer rundt med to ølvogne til dem, som booker en. Her ses hvor god stemning det skabte i 2020. Arkivfoto: André Thorup
Nord-Als Musikfestival er igen i år aflyst, men ligesom sidste år, forhindrer det ikke arrangørerne i at holde en fest. Den 11. og 12. juni kører de derfor rundt med en ølvogn, som du også kan booke.

Als: Igen i år bliver der ingen fest, sang og dans til Nord-Als Musikfestival, på grund af corona-restriktioner. Men det betyder ikke, at der ikke stadig kan være kolde drinks og fadøl til festhungrende festival-tilhængere.

Nord-Als Musikfestival kører igen i år ud med en ølvogn, så der stadig kan mærkes en snert af sommerens festligheder. I 2020 var det så stor en succes, at turen i år er udvidet til to dage den 11. og 12. juni.

-Sidste år var vi 51 steder på én dag. Derfor skulle det gå meget hurtigt hvert sted. I år vil vi gerne have lidt mere tid, siger festivalformand Karsten Fibiger.

Annonce

I ølvognen er det muligt at købe Gin Hass, Champagnebrus øl og shots - helt som på festivallen.

Først til mølle

Karsten Fibiger glæder sig til igen i år at se en masse glade mennesker, når de kommer rundt. For selv om skuffelsen over den udskudste festival er stor, så tog det ikke folkene bag Nord-Als Musikfestival mange øjeblikke at beslutte, at de igen år ville rundt med en ølvogn.

- Så snart vi aflyste havde vi besluttet, at vi skulle rundt igen. Vi kommer ud og mærker den velkendte festivalstemning, og det har vi brug for. Det var også en rigtig hyggelig tur, siger festivalformanden.

Selvom der i år er to dage, så handler det om at være hurtig. På nuværende tidspunkt har 55 booket ølvognen, og Karsten Fibiger håber ikke at han kommer til at skuffe nogen.

-Jeg håber ikke, at der kommer så mange bookinger, at vi bliver nødt til at skuffe nogen. Men nu må vi se, der er stadig to uger endnu tilbage til at booke i, siger han.

Det betyder også, at formanden stadig har noget tid, inden han igen skal nørkle med excel-ark på computeren.


Så snart vi aflyste havde vi besluttet, at vi skulle rundt igen. Vi kommer ud og mærker den velkendte festivalstemning, og det har vi brug for.

Karsten Fibiger, festivalformand


Annonce

Nemt at finde frivillige

For at kunne få det hele til at gå op i højere enhed med kørslen rundt, planlægges ruten meget nøje.

Regnearkene findes frem, og der regnes på hastighed og hvor lang tid der skal bruges på hver gæst. Alt er timet og tilrettelagt i bedste Egon Olsen stil.

- Vi arbejdede sidste år ud fra at have 1 minut per gæst, og så regnede vi med at køre omkring 30 kilometer i timen mellem hvert stop. Alt er timet i et excel ark, så intet er tilfældigt og det fungerede, fortæller Karten Fibiger.

Til at stå i ølvognene er det frivillige, som også normalt ville have noget med festivallen at gøre. Karsten Fibiger fortæller, at de var nemme at finde.

- Folk vil gerne hjælpe, siger han.

Sidste år endte ølvognsturen med et overskud på 60.000 kroner. De penge gik til hjælperne fra festivallen i 2019, som blandt andet tæller spejderene i Nordals, Midt Als Friskole samt støtteforeninger.

Overskuddet fra i år, går til selvsamme formål. Der er bookingfrist den 30. maj.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Endnu et sort år for Niko-Servodan: Men lyset er på vej tilbage

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Landmænd udnytter ukrainske ansatte: Betal jeres løn tilbage eller forsvind

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Esbjerg

Rundbarbering af rundkørsel: Det kræver en god forklaring

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sønderborg

Lystsejler i Alssund måtte hjælpes af marinehjemmeværnet

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

23-årig fik sit seks måneder gamle barn fjernet og hængte socialrådgiver ud på Facebook: Nu er hun dømt for chikane

Varde

Hun ville vise rektor, at han tog fejl: Christel blev smidt ud fra Varde Gymnasium – I Esbjerg fik hun en ekstra chance, og tirsdag blev hun student

EfB

Mathias Kristensen om sine fem seniorår med nedrykninger, bronzemedalje og 12 cheftrænere: - Det er helt til grin, at det har været så kaotisk

Esbjerg For abonnenter

Østerby-barnet fik kommunal toppost: Jørn Henriksen stopper efter 15 år som direktør for Børn & Kultur

Haderslev

Kvinde bremsede for gæs på Omkørselsvejen og endte i trafikuheld

Annonce