Annonce
Kolding

Få gode råd og vejledning om reflekser til din hund hos Maxi Zoo

Vi er godt på vej ind i den mørke tid, men hunden skal stadig luftes, og det giver nogle udfordringer med at blive set af bilister og cyklister. Maxi Zoo Kolding sætter den 17. oktober fokus på problematikken med en fælles gåtur kl. 17.30, hvor de vil give gode råd og vejledning i, hvordan man gør sig selv og sin hund synlig i de mørke timer. Foto: Maxi Zoo

Kolding: Torsdag den 17. oktober kl. 17.30 indbyder dyrehandlerkæden Maxi Zoo Kolding til en fælles gåtur, hvor der vil være mulighed for at få gode råd til, hvordan du og dit "pelsbarn" kan færdes trygt i vinterhalvåret. Byens to Maxi Zoo-butikker vil hele weekenden stå i mørkets tegn med masser af gode råd og rabatter af komme efter – så byens hunde og ejere kan gå en tryg vinter i møde.

Maxi Zoo Kolding inviterer derfor alle byens hundeejere og pelsede venner til en fælles gåtur i tusmørket, hvor der vil blive delt ud af gode råd og tips til, hvordan I sammen kan færdes sikkert i mørket. Maxi Zoo sørger for høm høm-poser, godbidder og godt humør til turen. I den efterfølgende weekend, fredag og lørdag den 18. og 19. oktober vil der ligeledes være mulighed for at få rådgivning i butikken til at færdes sikkert i mørket og ikke mindst gode rabatter på tilbehør dertil.

Den fælles gåtur finder sted kl. 17.30 med opstart ude foran Maxi Zoo i Kolding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce