Annoncørbetalt indhold

Få mest ud af din pejs eller brændeovn med en røgsuger


Annonce

Det er en lækker fornemmelse at bo i en bolig med pejs eller brændeovn. Men det er knap så lækkert, når din skorsten ikke er i stand til at skabe et tryk, som er stærkt nok til, at dit ildsted kan brænde rent og røgfrit. Kan din skorsten ikke det, betyder det, at du skal døje med gasser og røgpartikler inde i din bolig, fordi de ikke bliver suget ud.

Du kan dog hjælpe din skorsten, dit ildsted og ikke mindst dit hjem på vej ved at investere i en røgsuger. En røgsuger er et apparat, som skal monteres oven på skorstenen, og den hjælper med at skabe et tryk, så din optænding foregår nemt og hurtigt.

Der findes mange slags forskellige værktøjer til at skabe et bedre indeklima. Inde på vores hjemmeside har vi mange forskellige løsninger og produkter, som kan hjælpe dig. En af vores mest anvendte og effektive produkter er som sagt røgsugeren. Find røgsuger her og få et bedre indblik på hvilke muligheder du har. Valget er som sagt essentielt for at skabe et godt indeklima, så det er vigtigt, at du tager en god og velovervejet beslutning.

Hvad er en røgsuger?

En røgsuger er faktisk ikke andet end en elektrisk ventilator. Det, som den gør, er, at den sidder på toppen af skorstenen og sørger for, at dit ildsted får nok luft til at brænde rent og uden problemer. En røgsuger er elektrisk og er koblet til et styringssystem, som er inde i boligen. Man kan derfor selv tænde og slukke for den.

En røgsuger, som er korrekt monteret, vil sidde fast på din skorsten selv i stormvejr. Du skal derfor ikke være bange for, at den falder ned, når den åbnes i forbindelse med rengøring og vedligeholdelse.

Både private og erhverv har benyttet sig af røgsugere i 50 år, og hvis du aldrig har hørt om produktet før, så er det, fordi røgsugere er lavet til praktiske formål – ikke kosmetiske. Derfor har du nok aldrig lagt mærke til dem, selv om du har kigget på en skorsten med en røgsuger påsat.

Hvordan virker en røgsuger?

Røgsugeren danner et negativt tryk i skorstenen, som så bevirker, at ilden i din pejs eller brændeovn brænder optimalt – det vil sige røgfrit og rent. Skorstene skaber faktisk selv et naturligt tryk, men skorstenes evne til at gøre dette afhænger af vejrforholdene. Faktorer som vind, luftfugtighed og temperatur har en indvirkning, og kort sagt betyder det, at din pejs eller brændeovn vil brænde bedre i visse perioder end andre.

Det er dog muligt at arbejde sig udenom disse omstændigheder, hvis du vælger at købe en røgsuger til din skorsten. Dermed er du ikke afhængig af vejrgudernes luner, men du kan hjælpe din skorsten lidt på vej, når vejret udenfor lægger en dæmper på dens naturlige tryk. På den måde opnår du en nem optænding og genfyring hver gang.

Som bonus har røgsugeren den kvalitet, at selv om den er slukket, så lukker den stadig røggasserne ud. Man skal derfor ikke være bange for, at den holder de skadelige gasser inde i boligen i slukket tilstand.

Hvordan vedligeholder man en røgsuger?

Som ved alt andet i livet skal man huske at vedligeholde sin røgsuger med jævne mellemrum, ellers fungerer den ikke optimalt med den tilhørende konsekvens, at din skorsten heller ikke vil yde sit bedste.

Det anbefales, at du får røgsugeren synet minimum to gange om året på samme tidspunkt, som du får synet din skorsten. Her kan du nemlig få fjernet sod og lignende aflejringer fra røgsugeren, så dens ydeevne ikke bliver nedsat. Bruger du dit ildsted ofte, så betyder det også, at der bliver dannet mere sod, end hvis du kun brugte dit ildsted sporadisk. Er det tilfældet for dig, så anbefales det, at du får rengjort din røgsuger oftere end blot to gange om året.

Det, som du skal være opmærksom på, er, at loven siger, at skorstenen skal fejes af en skorstensfejer, men loven siger ikke, at røgsugeren skal rengøres af skorstensfejeren. Derfor er det dit ansvar at sørge for, at røgsugeren bliver renset.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.