Annonce
Varde

Få nu den gift fjernet: SF i ny demonstration ved Varde Å

Gunner Poulsen i midten med skiltet. Med var også Birthe Larsen, John Adolphsen,  Karen Schmidt og Ejnar Søndergaard. De er repæsentanter for SF i Varde og i Esbjerg. Foto: Morten Nielsen
Vardenserne skal hjælpe til med at lægge pres på politikerne, så giften fra Grindstedværket bliver fjernet. Det mener SF, som arrangerede en demonstration torsdag.
Annonce

Varde/Grindsted: I årevis har giften ligget i den danske natur, og SF er et parti, som for alvor prioriterer at få ryddet op i de såkaldte generationsforureninger. På Varde-Grindsted-egnen skyldes forureningerne netop fortidens synder og har sit udspring i Grindstedværket. Derfor arrangerede partiet en demonstration torsdag eftermiddag ved Varde Å.

Gunner Poulsen er formand for SF i Varde Kommune:


Det pres vil SF Varde bede vardenserne og alle andre i regionen til at være en del af.

Gunner Poulsen, formand SF


- Vi ønsker at gøre indbyggerne i Varde opmærksom på, at det er i disse dage, det afgøres, om den plan for oprydning af generationsforureningerne, som regionerne har lavet, får de nødvendige penge på finansloven.

- Det drejer sig om oprydningen i Kærgård Plantage, Grindsted, Høfde 42 ved Cheminova og Himmark Strand på Als.  Mange af projekterne - for eksempel rensningen af grundvandet under Kærgård Plantage og Himmark Strand - er fuldstændig klar til at blive ført ud i livet, det er kun pengene, der mangler, påpeger Gunner Poulsen.

- Regeringen har ikke afsat nok penge i forslaget til finanslov. SF har stillet forslag i finanslovsforhandlingerne, om at pengene afsættes , men der er brug for et folkeligt pres, for at de bevilges. Det pres vil SF Varde bede vardenserne og alle andre i regionen til at være en del af.

Gunner Poulsen i midten med skiltet. Tønden kom ikke ud at flyde denne gang. Foto: Morten Nielsen

- Rensningen af grundvandet under gruberne i Kærgård Plantage, på Himmark Strand og det vand, der løber ud i Varde Å ved Grindsted, skal i gang nu, lyder det fra SF i Varde Kommune.

SF lavede i maj 2018 en lignende demonstration, hvor en tønde blev sat ud i Varde Å-systemet i Grindsted. Tønden flød cirka halvdelen af vejen til Varde, inden den satte sig fast i selve Varde Å, efter Grindsted Å og Ansager Å er løbet sammen og blevet til Varde Å.

Tønden var med ved torsdagens demonstration, men blev dog ikke sat ud i vandet igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Boligområde i Sønderborg bliver stemplet som hård ghetto

Haderslev

Arbejdsbyrden blev for stor for lille købmand: - Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop

Annonce