Annonce
Trekantområdet

Få nu den hund i snor: Vejle Kommune søsætter ny kampagne mod løse hunde

Problemer med løse hunde er et stort problem flere steder. Med en ny kampagne vil Vejle Kommune og bestyrelsen for Vejle Ådal & Fjord gerne skærpe hundeejernes forståelse for vigtigheden af at holde hundene i snor. Foto: Vejle Kommune
Ved flere stiforløb meldes der om store problemer med løse huse, der skræmmer dyr og mennesker. Nu sætter Vejle Kommune i samarbejde med bestyrelsen for Vejle Ådal & Fjord en ny kampagne i gang for at få hundeejerne til at sørge for altid at have deres firbenede venner i snor, når de færdes i naturen.

Egtved: Det kan for nogle hundeejere måske virke helt uskyldigt og helt naturligt at lade deres hunde løbe frit rundt, lege og snuse til alting, når man går tur i det fri. Men det er faktisk ikke tilladt. Det siger naturbeskyttelsesloven.

Alligevel hører man gang på gang om steder, hvor hunde får lov at løbe rundt uden snor. "Den gør ikke noget", "den er så lille", "den er gammel" og "jeg har fuldt styr på den" er nogle af de undskyldninger, der bliver brugt.

- Jo, man hører godt nok mange forskellige undskyldninger, når man beder folk om at tage deres hunde i snor. Og nogle gange oplever jeg, at de godt nok sætter snoren på hunden, når jeg beder om det, men når de så kommer godt 100 meter væk, kan jeg se, at de slipper den løs igen, har Michael Lund, der er en af de lodsejere, der har stillet jord til rådighed for stiforløbet Egtvedpigens Fodspor, tidligere fortalt til Vejle Amts Folkeblad.

Annonce

Nu er den vandrerute midlertidigt blevet lukket - løse hunde, der skambider harer og skræmmer vildtet, er en af flere årsager til det.

Så sent som torsdag kunne avisen så fortælle om en sti i Ødsted, der også er i fare for at blive lukket, da en lodsejer er så træt af de hundeejere, der ikke respekterer den simple regel om, at hunde skal holdes i snor.

Antallet af klager stiger

Nu sætter Vejle Kommune i samarbejde med bestyrelsen for Vejle Ådal & Fjord så gang i en ny kampagne for at minde hundeejerne om at huske at holde hunden i snor. Kampagnen "Hund i snor - gør mig tryg" skal øge forståelsen for, hvorfor det er så vigtigt.

- Vi mærker tydeligt problemet med løse hunde i naturen, og der er en stigning i antallet af klager. Der er problemer med stresset vildt i skove og ådale, husdyr i indhegninger, og så er der rigtig mange mennesker, som er utrygge ved løse hunde, når de er ude at vandre i naturen, siger Karl Erik Lund (DF), formand for Vejle Kommunes natur- og miljøudvalg, i en pressemeddelelse.


Vi mærker tydeligt problemet med løse hunde i naturen, og der er en stigning i antallet af klager.

Karl Erik Lund, udvalgsformand


Det markeres blandt andet ved, at der flere steder i naturen midlertidigt bliver opsat meterhøje skilte med budskab om at vise hensyn og holde sin hund i snor. Skiltene opstilles, hvor der i forvejen er problemer med løse hunde.

I hundekampagnen fortæller forskellige lokale borgere om problemer med løse hunde i naturen. En af dem er Jens Jørgen Erichsen, der er formand for bestyrelsen i Vejle Ådal & Fjord, og selv holder køer:

- Jeg er glad for, at vi får sat fokus på problemet. Med vores kampagne appellerer vi til, at hundeejerne udviser god stil og er med til at skabe tryghed for både husdyr, vildt og mennesker. Vi har eksempelvis set, hvor galt det kan gå, hvis koen vil beskytte sin kalv og dermed kan komme til at skade hundeejeren, fortæller Jens Jørgen Erichsen i pressemeddelelsen.

Annonce

Det siger loven

Der er omkring 850.000 hunde i Danmark, så der er mange firbenede, der skal luftes hver dag. Mange hundeejere ved heldigvis, at de skal holde hunden i snor ude i naturen og vise hensyn. Men det er desværre ikke alle. Dem håber Vejle Kommune og bestyrelsen for Vejle Ådal & Fjord altså nu at råbe op med et ganske enkelt budskab. Husk nu at holde den hund i snor.

Ifølge naturbeskyttelsesloven er det lovpligtigt at holde sin hund i snor både i skoven, ådalen og på stier ved markerne. På stranden skal hunden være i snor fra 1. april til 30. september. Overholder man ikke det, kan det koste en bøde på 2000 kroner fra politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Kongeskibet satte et kulinarisk punktum for 101 års genforening

Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sønderborg

Gense videoen: Dronningen holder reception på Kongeskibet i Sønderborg

Annonce