Annonce
forside

Få nu den udbrændte kutter på Fanø fjernet

Læserbrev: Vi kan flyve mennesker til månen og vi kan sende robotter til Mars, men vi kan ikke få fjernet en forlist kutter på Fanø. Som lokal folkeitngskandidat henvender Anders Kronborg sig nu til miljøministeren med den opfordring, at man helt lavpraktisk får fjernet den farlige kutter omgående, og så må de juridiske spidsfindigheder tages bagefter.

Vi er enige om, at både af hensyn til miljø og natur, men også af hensyn til borgere og turister, giver det ikke mening, at en forlist kutter ikke bliver fjernet fra Fanøs smukke strand. I disse måneder, hvor der også kan komme storme, kan et skibsvrag jo drive til havs igen.

Kutteren gør ikke noget godt for Fanø. Mange frivillige gør et stort arbejde med at holde stranden ren på Fanø, men et skibsvrag kan vi ikke bare flytte, så her må staten komme Fanø til hjælp.

Vi kan slet ikke forstå, at man ikke tager situationen mere alvorlig. I skåltaler får vi ofte fortalt, at vi skal have gjort noget ved forureningen i verdenshavene. Her er så et skibsvrag, en udbrændt kutter, hvor der har været historier fremme om, at der både siver olie og diesel ud af. Helt stilfærdig gør vi også opmærksom på, at vi har med et område at gøre, som er udpeget til Unescos verdensarv.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Hovborg har fået sin egen øl

Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce