Annonce
Læserbrev

Få nu ro på Esbjergs bedste folkeskole

Læserbrev: Vitaskolen er af mange blevet nævnt som Esbjerg kommunes bedste folkeskole. Det er også hvad jeg har oplevet over år, hvorfor jeg blev meget glad, da mine børnebørns arbejdsplads netop blev Vitaskolen.

Som alle bedsteforældre ved, er børnebørnene vort kæreste eje (til låns).

Det er også derfor, at jeg meget skarpt har forsøgt at følge de negative udmeldinger, der i den sidste tid har været omkring Vitaskolen.

Det optager mig rigtig meget, at det ser ud som om, at der er ved at opstå en form for subkultur i skolegården/omkring skolens område.

Det er et wakeup call til rette vedkommende.

Det klares nok ikke ved, at skolelederen gemmer sig bag sin tavshedspligt, der syntes malplaceret set i forhold til at forholde sig til opgaven.

Det hedder i stedet at påtage sig det ansvar, som er givet i denne stilling.

Det kunne jo ende i en form for forståelse for de relevante unge menneskers opførsel, hvilket der bestemt ikke er rum for.

Det er dejligt med den åbenhed, som relevante forældre har udvist ved at gå til pressen. Det er dog et resultat af, at der er nogen, som ikke har levet op til deres ansvar.

Ansvarshaverne må jo uden nogen form for tvivl være skolens ledelse, skolens lærere samt forældrene til uromagerne.

Der er ikke brug for undskyldninger, men konkrete tiltag der siger: "Det vil vi ikke acceptere".

Få nu ro på Esbjergs bedste folkeskole, ikke alene for mine børnebørns skyld, men for, at alle børnenes arbejdsplads fungerer efter målsætningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Danmark For abonnenter

Svindlere bombarderer danskere: Lisa blev stresset, nervøs og er stadig utryg

Annonce