Annonce
Nordtyskland

Får blev flænset: Problemulv er atter mistænkt

Mindst to unge ulve er indvandret til Slesvig-Holsten fra Danmark. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Annonce

ALT WITTENBERGEN: I en periode hen over sommeren var alt fredeligt. Men nu er der atter næsten daglige meldinger om dyr, der formentlig er blevet angrebet af ulve i Pinneberg og Steinburg amter i det sydligste Slesvig-Holsten.

Senest gik det ud over et får i Alt Wittenbergen. Dyret er blevet flænset, og fåreavleren er selv ikke i tvivl om, at den skyldige er en ulv. Men nu skal en DNA-test afgøre, om det også rent faktisk er tilfældet.

- Men sammenlignet med tidligere ulveangreb, er mønstret det samme, konstaterer Jens Matzen, der iagttager den slesvig-holstenske ulvebestand på vegne af delstaten. Det skriver dagbladet Barmstedter Zeitung.

Mistanken samler sig om en ung hanulv, der i 2017 blev født i Ulfborg ved Holstebro, men senere er vandret mod syd. Dyrets DNA er blev fundet i talrige dræbte får.

Det slesvig-holstenske miljøministerium har derfor givet tilladelse til, at ulven trods fredning undtagelsesvist må skydes. Men selv om en udvalgt gruppe jægere siden nytår har forsøgt at komme på skudhold, er det endnu ikke lykkedes. Og den berørte fåreavler i Alt Wittenbergen, Gabriele Belch, er da heller ikke optimist.

- Ulven er for snu. Den får de ikke fat på, siger hun til avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce