Annonce
Esbjerg

Får Nim og Elsted særbehandling?

Hotel Esbjerg City Skolegade er en af de planlagte høje bygninger i det indre Esbjerg. Hotellet er omfattet af en lokalplan.

Læserbrev:  Uanset hvor mange læserbreve Brian Elsted Hansen og Johnny Nim skriver, så ændres historieskrivningens faktum om særbehandling ikke.

Før sidste valg indgik Venstre og Socialdemokratiet en aftale om maksimalt fem etagers højt byggeri i Esbjergs historiske bykerne. Det skete i forbindelse med en offentlig høring om kommuneplanen, hvor borgerne kom med indsigelser og forslag til justeringer.

Trods alle disse høringssvar. Trods en demokratisk debat om kommuneplanens rammer i en høringsperiode. Trods en efterfølgende aftale mellem Venstre og Socialdemokratiet kort før sidste valg så mener Elsted og Nim, at de skal behandles anderledes end andre borgere i kommunen.

Annonce

Når jeg netop omtaler, at Nim og Elsted har fået særbehandling, så skyldes det, at der flere gange er blevet påstået, at de to bygherrer skulle være ”lovet” noget på ikke officielle møder på rådhuset. I øvrigt møder, som Plan & Miljøudvalget ikke er blevet inddraget i.

Derfor har jeg nu også bedt om fuldstændig aktindsigt i sagen om Torvegade 6, så vi kan få alt frem i lyset. Esbjerg Kommune har notatpligt, og jeg vil have kulegravet hele sagsforløbet, så vi kan få åbenhed i sagen. Det fortjener borgerne og demokratiet.

Når jeg læser duoens svar på mit læserbrev, så er jeg nødt til igen at påpege, at Socialdemokratiet altid har haft et særligt fokus på byens sjæl, historie og har ønsket udviklingen reguleret gennem et politisk vedtaget plangrundlag. Der er intet nyt i, at dette går forud for planløshed og rå kapitalistiske interesser.

De to herrer henviser i deres svar til to andre projekter: Rio-grunden i Danmarksgade og et kommende hotel i Skolegade. De sager kan ikke sammenlignes med Torvegade 6, da de har deres egen lokalplan.

Nim og Elsted ønsker en otte ugers høring. Vi havde en høring i forbindelse med kommuneplanen. Det er ikke mere end et par år siden, at denne høring fandt sted. Socialdemokratiet holder, hvad vi lovede før valget og ønsker ikke noget sendt i høring, som strider mod de aftaler, som vi forsikrede vælgerne om før valget.

Jeg er dog enig med Elsted og Nim i, at det er vigtigt at lytte til borgerne. Derfor har rød blok i byrådet også foreslået, at der bliver udarbejdet en idékonkurrence om en helhedsplan med fokus på et grønt bymiljø med kvalitet i arkitektur for Borgergade. Hvorfor er Nim og Elsted modstander af dette?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Gode coronanyheder - smitten falder drastisk i flere pressede kommuner

Annonce