Annonce
Billund

Fælles fejring af cykelsti

Vorbasse/Skjoldbjerg: En længe ønsket cykelsti mellem Vorbasse og Skjoldbjerg blev officielt indviet i oktober 2018 – men de to byer har besluttet at arrangeret deres egen fælles fejring af stien på lørdag den 25. maj.

Kl. 9.30 mødes man til rundstykker i Vorbasse Fritidscenter inden turen kl. 10 går mod Skjoldbjerg – på cykel, til fods, på rulleski- eller skøjter eller el-scooter - alle er velkommen på turen.

I Skjoldbjerg står de klar med flag til at byde alle velkommen til fælles fejring ved Medborgerhuset hvor der dagen igennem vil være aktiviteter og underholdning. Festen byder på hygge med bål, hoppeborg, det muntre køkken, cykelringridning og tur med hestevogn. Skulle man være sulten efter turen er der også råd for det. På pladsen er opstillet en pølsevogn, hvor pølser, øl, vand og is kan også købes – men kaffe, te og kage vil være gratis for alle. Ved huset vil også være diverse boder med ting og sager, og som en ekstra fryd for øjet – kommer der også veteranbiler kørende til festen. Hvis vejrguderne er venlig stemt og vejret arter sig - vil der være mulighed for en lille køretur.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce