Annonce
Tønder

Fælles klokkeringning og prædikener på Facebook skal samle os

Hver aften klokken 17 - sålænge, vi er i den nuværende corona-situation - vil kirkeklokkerne ringe for at minde os om at tænke på de syge, og dem, der passer på dem.Arkivfoto
Der bliver ingen gudstjenester i Tønder Sogn i forbindelse med påsken. Men fælles klokkeringing og prædikener på Facebook skal samle os.

Tønder: Siden onsdag har klokkerne i Tønder Kristkirke ringet - uden for nummer - klokken 17. Det sker efter en opfordring fra biskoppen om, at alle landets kirker skal ringe med klokkerne samtidigt. Den fælles ringning skal samle folk.

- Tanken er, at klokkerne skal ringe, så vi bliver mindet om at samles i bøn og bede for de syge og for plejepersonalet, der passer på dem, forklarer sognepræst Kirsten Elisabeth Christensen.

Hun fortæller, at klokkerne vil ringe fra kristkirken klokken 17 hver dag, så længe vi befinder os i den nuværende corona-situation.

Det er et stykke tid siden, at biskoppen opfordrede til den fælles ringning fra landets kirker, men først i onsdags istemte Tønder Kristkirke den fælles rigning. Men det var der en god forklaring på.

- Vi har automatisk ringning, og vi skulle først have en mand ud og omstille ringningen fra den normale aftenringning klokken 18 til nu den fælles ringning klokken 17. Men nu fungerer det, og klokkerne vil ringe klokken 17 foreløbigt, forklarer Kirsten Elisabeth Christensen.

Annonce

Tænker du også ud af boksen?

I disse tider er det nødvendigt for caféer, foreninger, erhvervsdrivende, detailhandlende - ja, faktisk alle, at tænke utraditionelt og "ud af boksen" for at komme godt igennem coronakrisen.

De historier vil vi gerne forsøge at fortælle.

Så hvis du eller din virksomhed på en eller anden måde tænker utraditionelt under coronakrisen, eller hvis du har haft ekstraordinær succes med et tiltag, du har taget på grund af coronakrisen, så hører vi gerne om det.

Skriv til journalist Betina Skjønnemand på beskj@jfmedier.dk og fortæl, hvordan du tilpasser dig og tænker ud af boksen.

Prædiken på sociale medier

Selvom kirken står overfor en af de travleste tider på året, bliver det en usædvanlig stille påske i kirken i år. I Tønder sogn bliver der - helt i tråd med anbefalinger - ikke holdt nogen gudstjenester.

- Vi holder ingen gudstjenester, men vi lægger til gengæld vores prædikener ud på vores hjemmeside og på Facebook, så man kan læse med der. Og i Møgeltønder Kirke lægger provsten en refleksion ud på podcast, som man kan lytte til. Den finder man på Møgeltønder Kirkes hjemmeside, lyder det videre fra Kirsten Elisabeth Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Johnny fulgte lysten til et anderledes hjem: En rund drøm af et hus

Annonce