Annonce
Tønder

Fælles om mad og idræt: Penge til fede fredagsaktiviteter er fundet

Lars Thomsen, formand Tønder Sport- og Fritidscenter, er en af initiativtagerne til projektet Fælles Fede Familieaktiviteter, der nu har fået finansieringen på plads og starter op til september. Syv af 10 haller i Tønder Kommune er med i projektet. Arkivfoto: Niklas Majgaard
Finansieringen af et nyt to-årigt projekt, Fælles Fede Familieaktiviteter, er nu på plads. Projektet sættes i gang til september.
Annonce

Tønder: Fra september kan familier i hele kommunen nu følges ad hen til kommunens haller for at dyrke motion.

Initiativet Fælles Fede Familieaktiviteter har nu finansieringen på plads, og efter sommerferien er det så planen, at syv ud af kommunens 10 haller på skift åbner dørene og lægger hal til forskellige aktiviteter.

Annonce

Dobbelt grundidé

Grundidéen bag initiativet er dobbelt. Først og fremmest skal der skabes gode rammer for, at familier kan dyrke idræt sammen. Men der er også et andet vigtigt element i initiativet.

- Efter at man har været aktiv i halvanden time, er det så meningen, at man spiser sammen bagefter. Det skulle gerne give nogle fællesskaber - dels i den enkelte familie, men også familier imellem, forklarer en af initiativtagerne, Lars Thomsen, der er formand for Tønder Sport- og Fritidscenter.

Annonce

To-årigt projekt

Både motion og fællesspisning bliver gratis for deltagerne det første af de foreløbigt to år, projektet skal vare. Projektet har fået 349.483 kroner i støtte fra Nordea Fonden, hvilket dækker halvdelen af udgifterne.

- Med den støtte vi har fået fra Tønder Kommune og DGI-DIF er vi oppe på, at 90 procent af projektet er dækket ind, så finansieringen er på plads, da vi tilretter nogle af udgifterne, siger en anden af initiativtagerne, Hans Pilegaard, i en pressemeddelelse.

Annonce

Ansætter projektleder

Lars Thomsen håber på, at projektet kan leve videre efter de to år.

- Vi håber, at det kan skabe et behov, og at hallerne på sigt selv kan stå for koordineringen. Men en del af pengene, vi har fået til projektet, skal gå til en projektleder, der skal koordinere og også være lidt opsøgende i forhold til familier rundt omkring i kommunen. Men efter de to år, håber vi, at det kan blive mere eller mindre selvkørende.

Annonce

Fælles fodslag manglede

Selvom der i projektets titel er lagt vægt på fællesskab, så er der ikke helt fælles fodslag at spore hos alle haller i kommunen. Således er det nu syv ud af 10 haller, der er med i projektet - Branderup, Løgumkloster og Toftlund ikke er med.


Efter at man har været aktiv i halvanden time, er det så meningen, at man spiser sammen bagefter. Det skulle gerne give nogle fællesskaber

Lars Thomsen, initiativtager og formand for Tønder Sport- og Fritidscenter


Lars Thomsen er dog glad for, at de fleste haller har valgt at bakke op.

- Da det stod klart, at der var syv ud af 10 haller bag projektet, havde vi et møde med kultur- og fritidsudvalget, og de valgte fortsat at bakke op om projektet, og dermed er finansieringen på plads, og vi kan starte op til september, siger Lars Thomsen.

Fælles fede familieaktiviteter

Projektet ’fælles fede familieaktiviteter’ er to-årigt med start september 2020 - syv haller deltager i projektet (Tønder, Højer, Ballum, Agerskov, Frifelt, Skærbæk og Bredebro). Branderup, Løgumkloster og Toftlund er ikke med.

Én gang hver uge skal der tilbydes familieaktiviteter et eller andet sted i en af kommunens haller/grønne områder.

Eksempler på idrætsgrene: gymnastik, håndbold, fodbold, hockey, BMX-cykling, minitennis, basketball, tennis, volleyball og svømning.

Det første år er det gratis at deltage. Andet år skal deltagerne betale for fællesspisningen.

Der skal ansættes en projektleder 1. september. Stillingen slås op i slutningen af juli måned.

Projektet finansieres med 150.000 kroner fra kultur- og fritidsudvalget, DGI-DIF puljen har bevilget 100.000 kroner, Bosætning- og landdistriktsudvalget 10.000 kroner og Nordea Fonden knap 350.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce