Annonce
Tønder

Fælles online-spisning skal afhjælpe hudsult

Ute Mammen fra Frivilligecenteret Tønder er sammen med Ungdommes Røde Kors gået sammen om et onlie-fællesspisning projekt for unge. Hun håber på, at det kan være emd til at bringe de unge sammen på en anden måde, når man ikke kan mødes fysisk. Fotograf: André Thorup
Frivilligecenteret Tønder og Ungdommens Røde Kors søger unge, der har lyst og behov for at møde hinanden til online-fællesspisning i en tid, hvor begrebet hudsult er ekstra aktuelt.

Tønder Kommune: - Det er det bedste, vi kan gøre lige nu.

Sådan fortæller Ute Mammen om det projekt, som Frivilligecenteret Tønder og Ungdommens Røde Kors har sat i gang. Projektet går ud på at invitere de unge i Tønder Kommune til fællesspisning. Men i stedet for at mødes fysisk, vil spisningen foregå online.

Det sker i en tid, hvor begrebet hudsult, altså manglen på fysisk kontakt og nærvær, måske mere end nogensinde er aktuelt.

- Vi ved godt, at det ikke er det samme, som at møde hinanden fysisk, men det her projekt kan være et godt alternativ til at hjælpe unge, som i forvejen er isoleret og føler sig ensomme. Der er mange, som ikke har deres skole lige nu og dermed mangler et fællesskab. De har stadig brug for nærkontakt, siger Ute Mammen, der er daglig leder af Frivilligcenteret Tønder.

Tilmeld dig fællesspisning

Har du lyst til at deltage i fællesspisningen, kan du kontakte Ute Mammen, der er daglig leder af Frivilligcenter Tønder på telefonnummer 60 24 73 00. Du kan også finde flere informationer på Frivilligecenterets hjemmeside www.frivilligcentertoender.dk. Her kan du også se andre frivillige tilbud under coronakrisen.

Støtte til fællesspisning

På blot en uge fik Frivilligecenteret Tønder og Ungdommens Røde Kors støtte til projektet fra Tuborgfonden og Trygfonden på henholdsvis knap 20.000 og 70.000 kroner. Pengene skal gå til at få en platform, hvor de unge kan mødes online, op at stå.

Derudover skal pengene bruges til maden til fællesspisningen, der bliver bragt hjem til de unge.

- Vi har i forvejen projektet "spise-venner" for de ældre, hvor vi har flere forskellige levandører af mad. Det er planen, at det også er dem, der skal levere maden hjem til de unge, der nu også sidder alene derhjemme, forklarer Ute Mammen.

Idéen er, at det er unge fra 8. klasse og opefter, der skal have gavn af projektet.

Ute Mammen ved godt, at det kan virke grænseoverskridende med online-fællesspisning med nogle, som man måske ikke kender. Men hun håber på, at den gruppe unge, som Ungdommes Røde Kors allerede har kontakt til, kan være med til at viderebringe budskabet om fællesspisningen.

- Det er de unge, der skal være med til at videreformidle det her og fortælle hinanden, at det ikke er farligt at deltage, fortæller hun.

Forventningen er, at man kan starte fællesskaber op i Toftlund, Skærbæk, Løgumkloster og Tønder, hvor idéen er, at der er omkring fem unge med til hver digitale-spisning. Dukker der flere grupper op, vil man udvide tiltaget i det omfang, det er muligt, forklarer Ute Mammen.

Annonce
Tønder For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Tønder

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kolding får endnu et kviktestcenter - det åbner torsdag nord for bymidten

Erhverv For abonnenter

Gigantisk byggeri har indhentet forsinkelse: Viking Link når milepæl med 15.000 m2 under tag

Sønderborg

Læsere undrer sig: Må varebiler køre i begge retninger på gågaden

Varde For abonnenter

Rollator-bande på tur: Den ældste er 95 år – og nu overvejer rollatordamerne at besøge et værtshus

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Esbjerg For abonnenter

Hård kritik af Fanøs Plejecenter: Vores demente far lå hjælpeløs på gulvet

Tønder

Uvaccinerede unge bærer smitten frem i Tønder Kommune

Esbjerg

Ni elever i samme klasse smittet på ni dage: Hvorfor bliver årgangen ikke hjemsendt og testet?

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Aabenraa For abonnenter

Mennesket bag monarken: Forfatter gav indblik i dronningens liv med op- og nedture

Haderslev For abonnenter

Poser med kokain og heroin blev smidt ud af lejlighed på 2. sal, da politiet sparkede døren op

Nordtyskland

Så er byggeriet af den faste forbindelse startet i Tyskland

Annonce