Annonce
Trekantområdet

Fælles opråb fra fire partier i Middelfart: Lad de syriske flygtninge blive i Danmark

Morten Thomsen, formand for SF i Middelfart. Arkivfoto

Lokaldebat: - Jeg tror, vi bliver fattigere den dag, vi ikke mere oprøres over, at mennesker lider nød.

Citat, Anker Jørgensen, tidligere socialdemokratisk statsminister.

Og fattigere bliver vi i denne tid.

Annonce

Regeringen har sammen med Ungarns regering, som de eneste i EU, vurderet, at det er sikkert for syriske flygtninge at blive sendt tilbage. Det har mødt modstand fra de samme personer, der har lavet sikkerhedsvurdering, som regeringen har lagt til grund for sin beslutning.

Sammen med 33 EU-politikere fra forskellige lande, andre kommuner, skoleledere og NGO’er, melder vi os nu til koret af kritikere, der mener, at beslutningen om at sende syriske flygtninge tilbage er en stor fejl.

Fejlen ligger i, at man sender flygtninge tilbage til et land, som FN ikke vurderer er fredeligt. Disse mennesker vil vende tilbage til et lovløst styre, som ikke engang S anerkender legitimiteten af. Tilbagekomne syrere risikerer tortur, fængsel og anden forfølgelse.

Da de syriske flygtninge kom til Danmark fra borgerkrigens rædsler, tog vi i Middelfart et ansvar på os. Vi gav dem husly, et sikkert sted at være. Vi gav dem mulighed for uddannelse eller job.

Det betød, at inden for tre år var mere end tre ud af fire i arbejde, og dermed bidrager de syriske flygtninge til fællesskabet.

Sammen med kommunens mentorer fik de hjælp til at blive integreret og dermed til at få en hverdag i deres nye hjemland. De er en del af vores lokalsamfund.

Det er vores naboer, vores venner, ja, vores børns legekammerater, regeringen ønsker at sende til et andet land. Vi kender alle en flygtning, og de er mennesker lige som os, der ønsker et sikkert sted for dem selv og deres familie.

Alternativet, Radikale Venstre, Enhedslisten og SF i Middelfart Kommune vil gerne opfordre regeringen. Undlad at bryde internationale konventioner, gør det eneste rigtige, lad de syriske borgere, både i vores kommune og på tværs af landet, beholde trygheden i deres hverdag, lige her, hvor de lever deres liv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Kongeskibet satte et kulinarisk punktum for 101 års genforening

Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sønderborg

Gense videoen: Dronningen holder reception på Kongeskibet i Sønderborg

Annonce