Annonce
Kolding

Fælles støttebrev om syrere fra medlemmer af Kolding Byråd på vej til Tesfaye

Det er Enhedslistens Benny Dall, der har taget initiativ til støttebrevet. Akrivfoto: Peter Leth-Larsen
Indtil videre har seks byrådsmedlemmer skrevet under på brev, som opfordrer til, at syriske flygtninge skal have lov til at blive i Danmark.

Kolding/Vejen: Enhedslistens Benny Dall opfordrer nu sine kolleger i Kolding Byråd til at være medunderskrivere på et brev til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) med en opfordring til, at der findes løsninger, så udvisningstruede syriske børn, familier og unge kan fortsætte deres liv i de lokalområder, hvor de bor, arbejder og studerer.

-  Historierne om de syriske flygtninge, der nu får frataget deres opholdstilladelse med udsigt til mange års uproduktivt ophold i udrejsecentre er ikke til at holde ud at læse, siger Benny Dall og henviser blandt andet til JydskeVestkystens artikel om søskendeparret Hussam og Dania Al-Kholi, som bor med deres familie i Andst. De to går på henholdsvist Hansenberg og Kolding HF og VUC. Efter seks år i Danmark har de fået annulleret deres opholdstilladelse af Udlæningestyrelsen, efter at Danmark som det første land i verden er begyndt at inddrage syrernes opholdstilladelser med den begrundelse, at forholdene i Damaskus vurderes sikre nok til at vende hjem.

En syrisk familie fra Andst står til at blive hjemsendt til Damaskus, da Udenrigsministeriet nu skønner, at det er sikkert for dem at vende hjem til Damaskus. Faderen har arbejdet i Danmark i to år. Moderen er under uddannelse som sosu, og søskendeparret Hussam og Dania Al-Kholi (billedet) går på henholdsvist Hansenberg og Kolding HF og VUC. Arkivfoto: Jacob Schultz


Annonce

Det er bedst for børn, familier og de unge at blive i deres vante omgivelser i Kolding og omegn, frem for at tage tilbage til et land, hvor der ikke er garanti for sikkerhed og menneskerettigheder.

Seks medlemmer af Kolding Byråd


- Jeg mener, at vi som politikere må vise vores holdning til den inhumane politik, det er udtryk for. Vi skal være solidariske med de syrere, der nu sidder og ryster over at skulle åbne deres postkasser. Jeg kan slet ikke holde det ud, siger Benny Dall.

Brutalt diktatur

I brevet til Tesfaye står der blandt andet, at "Vi er en gruppe medlemmer af Kolding Byråd, som ser med bekymring på, at familier, børn og unge med baggrund i Syrien mister deres opholdstilladelse med henblik på, at de så skal rejse tilbage til et land, hvor der er tvivl om sikkerheden, og som fortsat er styret af et brutalt diktatur.

Vi mener, det er bedst for børn, familier og de unge at blive i deres vante omgivelser i Kolding og omegn, frem for at tage tilbage til et land, hvor der ikke er garanti for sikkerhed og menneskerettigheder".

Indtil videre har Mette Voss (SF), Hans Holmer (SF), Merete Due Paarup (R), Hamlaoui Bahloul (S) og løsgænger Jesper Elkjær skrevet under på brevet inden fristen fredag kl 14. Borgmester Jørn Pedersen har oplyst, at han forholder sig til landspolitik gennem Venstres folketingsmedlemmer.

Sagen kort

Den syriske familie med base i Andst ved Vejen består af Dania Al-Kholi, 22 år og bosiddende i Vejen Kommune. Hun æser HF på Kolding HF og VUC og står til at blive HF-student til sommer.

Hussam Al-Kholi, 20 år og bosiddende i Kolding. Hussam går i 2. G på Hansenberg i Kolding (HTX).

Lana Al-Kholi, 15 år og bosiddende hos forældrene i Andst. Lana går i 9. klasse på Østerbyskolen i Vejen.

Nahed Al-Shibley, 46 år og bosiddende i Andst. Nahed går på Sosu-uddannelsen i Esbjerg og står overfor et praktikforløb på Kærdalen i Vejen.

Hicham Al-Kholi, 58 år og bosiddende i Andst. Hicham er arbejdssøgende og uddannet ingeniør. Han har tidligere arbejdet hos Vejen Forsyning i fire år.

Familien blev familiesammenført i Danmark i september 2015 og blev samlet i Andst, men har nu fået afslag på at få forlænget deres opholdstilladelse. Sagen er anket til Flygtningenævnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Annonce