Annonce
Vejen

Fællesformand om Støjbergs afgang: Vi bakker op om Ellemann-Jensen

Jan Møller Pedersen, formand for Venstre i Vejen Kommune, mener fortsat, der er højt til loftet i Venstre på landsplan. Men lige på næstformandsposten skal der være koordination med formanden. - Ellers stritter det i flere retninger, siger han. Foto: Steen Rasmussen.
Der er højt til loftet i partiet men måske knap så højt på næstformandsposten. Tingene må ikke stritte i forskellige retninger, siger Jan Møller Pedersen

Vejen Kommune: Der er højt til loftet og langt til udgangen.

Sådan lyder et gammelt Venstre-mantra. Tirsdag aften trak Inger Støjberg sig som næstformand i partiet efter pres fra partiformanden og forretningsudvalget.

Krigen mellem Jakob Ellemann-Jensen og Inger Støjberg blussede for alvor op, da partiformanden - uden at have konsulteret sin næstformand -offentligt udtrykte, at partiet støtter en rigsretssag mod hende i den såkaldte instruks/barnebrude-sag, hvis uvildige advokater vurderer, at der er basis for det.

Annonce

Den vurdering fik næstformanden til tasterne på Facebook og eskalere konflikten.

- Vi bakker op om vores formand Jakob Ellemann-Jensen i denne sag, og som jeg ser det, var der ingen vej udenom, siger formanden for Venstre i Vejen Kommune, Jan Møller Pedersen og fortsætter:

- Som jeg også har skrevet til medlemmerne, så skal der være højt til loftet, og der er også højt til loftet i Venstre. Der er plads til skarpe kanter men bare ikke lige på næstformandsposten. Det nytter ikke noget, at der ikke er nogen koordination i udmeldingerne. Ellers kommer det til at stritte i alle retninger, siger Jan Møller Pedersen.


Der er plads til skarpe kanter men bare ikke lige på næstformandsposten. Det nytter ikke noget, at der ikke er nogen koordination i udmeldingerne. Ellers kommer det til at stritte i alle retninger

Jan Møller Pedersen, formand for Venstre i Vejen Kommune


Han kalder de sidste dages uenigheder i medierne og på Facebook for dråben, der fik bægeret til at flyde over. Men han mener nu også, at der stadig er plads til en type som Inger Støjberg i partiet.

Flere gode emner

Formanden for Venstre i Vejen Kommune ønsker ikke at bringe navne i spil til den ledige næstformandspost, som skal vælges direkte på et landsmøde.

- Der er mange dygtige emner i partiet. Nu ser vi, hvem der stiller op. I den nuværende situation er det måske bedst, hvis der på forhånd er bred opbakning om en enkelt kandidat. Jeg har som sådan ikke noget imod kampvalg. Det viste vi selv, vi kunne gøre på en fin måde her i kommunen, da vi skulle vælge borgmesterkandidat, siger Jan Møller Pedersen.

Stridighederne i Venstre-toppen har ikke kostet mange udmeldelser i Vejen Kommune.

- Jeg tror, vi har mistet et enkelt medlem i perioden. Til gengæld fik vi ca. 100 nye medlemmer, da vi skulle vælge borgmesterkandidat, siger Jan Møller Pedersen.

Annonce

Opbakning er forsvundet

Morten Thorøe, borgmesterkandidat for Venstre i Vejen Kommune til kommunalvalget i 2021, skriver på Facebook, at der har været meget snak om den store opbakning Inger Støjberg har haft i det “Jyske Venstre”.

- Jeg tror,  at Inger Støjberg har haft stor opbakning i hele Venstre til hendes hårde linje i udlændigepolitikken. Og til dels også i forhold til hendes ageren som integrationsminister. Den opbakning er nu totalt forsvundet i løbet af de sidste par dage, hvor Inger Støjberg har sat sig selv over Venstre, Danmarks Liberale Partis interesser og har gået op imod sin formand og hele Venstres ledelse.  Det er bare ikke en acceptabel måde at opføre sig på for en næstformand i et politisk parti. Godt, at Inger Støjberg nu selv har indset det og trukket sig. Det tror jeg langt de fleste Venstre-folk, jyske og fra resten af kongeriget, er godt tilfredse med. Så kan vi i Venstre nu koncentrere os om at formulere gode liberale bud på, hvordan vores samfund skal indrettes, skriver Morten Thorøe.


Inger Støjberg har sat sig selv over Venstre, Danmarks Liberale Partis interesser og har gået op imod sin formand og hele Venstres ledelse.  Det er bare ikke en acceptabel måde at opføre sig på for en næstformand i et politisk parti.

Morten Thorøe, borgmesterkandidat for V i Vejen Kommune på Facebook-

Morten Thorøe, borgmesterkandidat for Venstre i Vejen Kommune, er skarp på Facebook: - Inger Støjberg har sat sig selv over Venstre, skriver han blandt andet. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Erhverv For abonnenter

Vejen-virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video - Bro helt lukket for første gang i 91 år: Sejl med over Alssund

Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Sydjylland

Knap en million syddanskere er fuldt ud vaccinerede: Men smitten stiger i syv ud af ti syd- og sønderjyske kommuner

Billund

Patienter kommer fra hele landet til gynækolog i Billund: De skal mærke, at de er i gode hænder her

Vejen

Efterårsferien indledt med en dag i bevægelse

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Vejen

Brobisserne: Mudder - det er noget man spiser

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Mand slipper for fængsel efter dødstrusler: - Jeg kommer tilbage og slår dig ihjel

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Varde

Kunderne bliver, efter at Kirsten har betalt 50.000 for to sure smileyer: - Du får mig ikke til at sige, at loven er retfærdig

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Vejen

Tage Svendsen har Danmarks fjerdestørste græskar: - Jeg vil over 300 kilo næste år

Annonce