Annonce
Vejen

Fællesformand om Støjbergs afgang: Vi bakker op om Ellemann-Jensen

Jan Møller Pedersen, formand for Venstre i Vejen Kommune, mener fortsat, der er højt til loftet i Venstre på landsplan. Men lige på næstformandsposten skal der være koordination med formanden. - Ellers stritter det i flere retninger, siger han. Foto: Steen Rasmussen.
Der er højt til loftet i partiet men måske knap så højt på næstformandsposten. Tingene må ikke stritte i forskellige retninger, siger Jan Møller Pedersen

Vejen Kommune: Der er højt til loftet og langt til udgangen.

Sådan lyder et gammelt Venstre-mantra. Tirsdag aften trak Inger Støjberg sig som næstformand i partiet efter pres fra partiformanden og forretningsudvalget.

Krigen mellem Jakob Ellemann-Jensen og Inger Støjberg blussede for alvor op, da partiformanden - uden at have konsulteret sin næstformand -offentligt udtrykte, at partiet støtter en rigsretssag mod hende i den såkaldte instruks/barnebrude-sag, hvis uvildige advokater vurderer, at der er basis for det.

Annonce

Den vurdering fik næstformanden til tasterne på Facebook og eskalere konflikten.

- Vi bakker op om vores formand Jakob Ellemann-Jensen i denne sag, og som jeg ser det, var der ingen vej udenom, siger formanden for Venstre i Vejen Kommune, Jan Møller Pedersen og fortsætter:

- Som jeg også har skrevet til medlemmerne, så skal der være højt til loftet, og der er også højt til loftet i Venstre. Der er plads til skarpe kanter men bare ikke lige på næstformandsposten. Det nytter ikke noget, at der ikke er nogen koordination i udmeldingerne. Ellers kommer det til at stritte i alle retninger, siger Jan Møller Pedersen.


Der er plads til skarpe kanter men bare ikke lige på næstformandsposten. Det nytter ikke noget, at der ikke er nogen koordination i udmeldingerne. Ellers kommer det til at stritte i alle retninger

Jan Møller Pedersen, formand for Venstre i Vejen Kommune


Han kalder de sidste dages uenigheder i medierne og på Facebook for dråben, der fik bægeret til at flyde over. Men han mener nu også, at der stadig er plads til en type som Inger Støjberg i partiet.

Flere gode emner

Formanden for Venstre i Vejen Kommune ønsker ikke at bringe navne i spil til den ledige næstformandspost, som skal vælges direkte på et landsmøde.

- Der er mange dygtige emner i partiet. Nu ser vi, hvem der stiller op. I den nuværende situation er det måske bedst, hvis der på forhånd er bred opbakning om en enkelt kandidat. Jeg har som sådan ikke noget imod kampvalg. Det viste vi selv, vi kunne gøre på en fin måde her i kommunen, da vi skulle vælge borgmesterkandidat, siger Jan Møller Pedersen.

Stridighederne i Venstre-toppen har ikke kostet mange udmeldelser i Vejen Kommune.

- Jeg tror, vi har mistet et enkelt medlem i perioden. Til gengæld fik vi ca. 100 nye medlemmer, da vi skulle vælge borgmesterkandidat, siger Jan Møller Pedersen.

Annonce

Opbakning er forsvundet

Morten Thorøe, borgmesterkandidat for Venstre i Vejen Kommune til kommunalvalget i 2021, skriver på Facebook, at der har været meget snak om den store opbakning Inger Støjberg har haft i det “Jyske Venstre”.

- Jeg tror,  at Inger Støjberg har haft stor opbakning i hele Venstre til hendes hårde linje i udlændigepolitikken. Og til dels også i forhold til hendes ageren som integrationsminister. Den opbakning er nu totalt forsvundet i løbet af de sidste par dage, hvor Inger Støjberg har sat sig selv over Venstre, Danmarks Liberale Partis interesser og har gået op imod sin formand og hele Venstres ledelse.  Det er bare ikke en acceptabel måde at opføre sig på for en næstformand i et politisk parti. Godt, at Inger Støjberg nu selv har indset det og trukket sig. Det tror jeg langt de fleste Venstre-folk, jyske og fra resten af kongeriget, er godt tilfredse med. Så kan vi i Venstre nu koncentrere os om at formulere gode liberale bud på, hvordan vores samfund skal indrettes, skriver Morten Thorøe.


Inger Støjberg har sat sig selv over Venstre, Danmarks Liberale Partis interesser og har gået op imod sin formand og hele Venstres ledelse.  Det er bare ikke en acceptabel måde at opføre sig på for en næstformand i et politisk parti.

Morten Thorøe, borgmesterkandidat for V i Vejen Kommune på Facebook-

Morten Thorøe, borgmesterkandidat for Venstre i Vejen Kommune, er skarp på Facebook: - Inger Støjberg har sat sig selv over Venstre, skriver han blandt andet. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Erhverv For abonnenter

Pizzeria havde ingen penge og skyldte 1,4 millioner kroner: Direktør har nu fået tre års konkurskarantæne

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Ligeglad med dagbøder på en million: Tre mands kamp om et elkabel går nu ind i sit tredje år

Esbjerg For abonnenter

Eksperter anbefalede specialklasse til Wibekes søn - alligevel endte han i en almindelig folkeskoleklasse: - De kunne ligeså godt have sat ham i et bur

Billund For abonnenter

Jens fylder 100 år: - Jeg har aldrig bekymret mig om ting, jeg ikke kan lave om på

Esbjerg

Coop ruster sig inden ny konkurrent kommer: Vil jævne moderne Fakta-butik og bygge ny discount-spydspids

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Haderslev

Is hele året på Torvet: John ismand dropper efterlønnen

Sydjylland

Endnu en smitterekord og stor stigning i hele landsdelen: I en kommune eksploderer smitten med 800 flere tilfælde over weekenden

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Esbjerg

Kommunen får Ribe Biogas til at justere produktionen: - Godt at borgere reagerer på gener

Kolding For abonnenter

Helle har ikke set sin nu afdøde biologiske far, siden hun var fem år gammel: Et opslag på Facebook bragte hende tættere på ham end nogensinde før

Haderslev

Bohéme har udvidet: Webshop skal være med til at fremtidssikre den fysiske butik

Annonce