Annonce
Varde

Fællesjagt ved Filsø var en stor succes med 97 krondyr

Vildtparaden efter fællesjagten blev holdt ved Blåbjerg Flugtskydningsklub. Kun cirka en tredjedel af de nedlagte krondyr var med til paraden. Foto: Naturstyrelsen Blåvandshuk
Fællesjagten ved og omkring Filsø fik på kun tre timer reguleret den store bestand af kronvildt med 97 krondyr. Deraf de 15 på jordene ved Filsø.

Filsø: Spændingen var stor, da ejerne af Filsø stod bag den første fællesjagt på kronvildtet i fredags. Ejerne er Aage V. Jensen Naturfond, som siden den delvise genopretning af Filsø i 2012 årligt selv nedlægger 30-40 hinder og kalve.

Men på opfordring af blandt andre de lokale jagtforeninger i Henne og Stausø, så holdt Filsø sammen med Naturstyrelsen Blåvandshuk en tre timers fællesjagt, hvor vildtet blev drevet ud på naborevirerne. For bestanden i hele området er de senere år øget til stor gene for mange landmænd.

Annonce
Vi har ikke tidligere fællesforvaltet på tværs af skel. Det her er vejen frem.

Skovrider Jacob Palsgaard Andersen, Aage V. Jensen Naturfond

85 til parolen

Skovrider Jacob Palsgaard Andersen fra Aage V. Jensen Naturfond var selv meget spændt på, hvor mange der dukkede op til parolen ved Blåbjerg Flugtskydningsklub.

- Der var 85 med til parolen. Det gjorde det allerede til en halv succes, siger Jacob Palsgaard Andersen.

Og det endte med en hel succes, da jægerne nedlagde 97 krondyr. Udelukkende hinder og kalve og nogle spidshjorte og en understregning af, hvor effektiv en fællesjagt på tværs af skellene er.

For de 82 blev skudt uden for Filsøs jorde. Jacob Palsgaard Andersen fortæller, at på Aage V. Jensen Naturfonds egen jord skød jægerne 15 hinder og kalve.

- Vi har ikke tidligere fællesforvaltet på tværs af skel. Det her er vejen frem, siger Jacob Palsgaard Andersen.

Men om der bliver en fællesjagt næste år, det er endnu ikke besluttet.

Naboer klar igen

Men de lokale jagtforeninger er klar.

- Det ville være fint. Jeg tror også, at mange naboer gerne vil være med igen, siger Hans Christian Olesen, der er formand for Henne Jagtforening.

Han deltog selv i jagten og nød den gode stemning.

- Der var gang i den, og krondyrene kom ud i små rudler, fortæller Hans Christian Olesen, der dog ikke selv fik nedlagt et stykke kronvildt.

Fællesjagten ved Filsø på tværs af skellene var en kæmpesucces med 97 nedlagte krondyr. Foto: Naturstyrelsen Blåvandshuk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce