Annonce
Sønderborg

Fælleslisten: Hertugbyen skal løftes til Unesco-niveau

Aase Nyegaard (Fælleslisten) i parken hos Augustiana i Hertugbyen Augustenborg, som også er på partiets budgetoplæg med hele 27 mio. kroner. Arkivfoto: Henrik Rath
I alt 27 mio. kroner over fire år til udvikling af Augustenborg hen mod kulturel verdensarv og iværksætteri på skemaet lige fra folkeskolen stikker ud i Fælleslistens budgetoplæg.
Annonce

Sønderborg: I forhandlingerne mod næste års kommunale budget samt overslagsårene frem mod 2024 sidder også Fælleslisten med en række ønsker og politiske prioriteringer.

Blandt dem, som byrådsmedlem Aase Nyegaard sætter ekstra spot på, er den igangværende proces med en masterplan og udvikling af Augustenborg.

- Sønderborg Kommune har gennem en årrække haft fokus på Augustenborgs unikke kulturværdier - særligt med udgangspunkt i byens historie som hertugby. Det har fra starten været byrådets vurdering, at Augustenborg og historien om hertugerne er unik – både i en lokal, national og international kontekst, siger Aase Nyegaard og sætter den historiske by på niveau med udpegede Unesco-byer i både Danmark og udlandet.

- Der er dermed en klar rød tråd fra masterplanen til Augustenborgs bystrategi, tilføjer hun.

Til det formål ønsker partiet afsat samlet 27 mio. kroner med to mio. kr. i 2021, seks mio. kr. i 2022, ni mio. kr. i 2023 og ti mio. kr. i 2024.

Annonce

Iværksætteri på skemaet

Med udgangspunkt i at Sønderborg ikke klarer sig specielt godt i målinger omkring iværksætteri, vil Fælleslisten have ekstra fokus på emnet.


Det har fra starten været byrådets vurdering, at Augustenborg og historien om hertugerne er unik – både i en lokal, national og international kontekst.

Aase Nyegaard, Fælleslisten


-  Det går rigtig godt for Sønderborg med placeringen på Dansk Industri og Dansk Byggeris lister, men Sønderborg halter efter på iværksætterområdet, hvor vi ligger som nummer 86 ud af 98 kommuner. Det kan gøres bedre, mener Aase Nyegaard.

Derfor skal iværksætteri og entreprenørskab på skemaet i uddannelsessystemet allerede i folkeskolen. Det skal samtidig være nemmere at starte virksomhed, lyder den politiske udmelding fra Fælleslisten.

- Historien viser, at det er lykkes for flere at starte selv efter for eksempel en årrække hos Danfoss. Det kan både være som underleverandør, men også med egne færdige produkter. Med kommunens energi- og klimafokus, mener jeg, at vi har et godt potentiale. Også i et samarbejde hen over grænsen, siger Nyegaard.

Annonce

To cykelstier

På anlægssiden er det særligt to cykelstier, som Fælleslisten peger på.

Den ene er en færdiggørelse af cykelstien på Kegnæsvej, der i følge partiet har stor betydning for Lysabild Børneunivers, turister og lokalsamfund.

- Børneuniverset bruger Sydals-Hallen, som ligger i Tandslet. I den forbindelse cykler børn og personale via Kegnæsvej. Det er et stykke vej, hvor der er meget trafik med både biler og store landbrugsmaskiner. Et enkelt sted er oversigtsforholdende ikke gode. Dett gælder efter Lille Mommarkvej, når man kommer fra Lysabild, forklarer Aase Nyegaard.

Den anden cykelsti er en færdiggørelse af  strækningen fra Kettingskov op til Mommarkvej, hvor der har været mange forespørgsler fra turister og forældre til børn i området.

- Den nuværende del er flittigt brugt af cyklister, gående og løbere, supplerer Aase Nyegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce