Annonce
Tønder

Nytårsreception: Fællesskab var fællesnævneren

Der blev god tid til at få snakket og netværket, da Tønder Kommune var vært ved den årlige nytårsreception.Foto: Betina Skjønnemand
Omkring 200 var mandag eftermiddag samlet til den årlige nytårsreception på Tønder Rådhus. Det overvejende tema i talerne var fællesskab.

Tønder: Der var summen og hyggelig snak i alle kroge af foyeren på Tønder Rådhus, da der mandag eftermiddag var budt til nytårsreception. Champagnen blev skænket, og pindemadderne stod på rad og række - klar til at tage mod de omkring 200 gæster.

Snakken gik så lystigt, at borgmesteren havde svært ved at få lov til at komme i gang med sin tale - det hjalp dog, da der blev tændt for mikrofonen, hvorefter borgmesteren kunne se tilbage på året, der gik og også kigge en smule fremad mod året, der kommer.

- 2020 bliver et spændende år. Med 100-året for genforeningen har vi et overflødighedshorn af arrangementer og events i vente, konstaterede borgmesteren.

Annonce
- Det er i fællesskaberne, vi møder dem, der ikke er som os selv. Og det er faktisk ret sundt at få et andet perspektiv.

Charlotte Bach Thomassen, formand for DGI

Stærkt erhvervsliv

Henrik Frandsen understregede, at Tønder Kommune har, hvad der skal til for at leve det gode liv.

- Selvfølgelig har vi udfordringer, men det har alle. Her i Tønder investerer erhvervslivet i stor stil. Der investeres i nærheden af halvanden milliard lige nu. Det er et tegn på, at vi har et stærkt erhvervsliv. At der investeres så kraftigt fra vores virksomheders side, må vi ligeledes tage som et tegn på, at der er tillid til, at Tønder Kommune er et godt sted at være - også i fremtiden, lød det videre fra borgmesteren.

Henrik Frandsen konstaterede, at der var styr på tingene i kommunen.

- Jeg plejer gerne at sige, at vi ikke er rige i Tønder, men vi har styr på vores økonomi.

Fællesskab og demokrati

- Tønder kommune er ikke kedelig - den er spillevende, fortsatte borgmesteren, der herefter gav sig til at remse op af de mange gode initiativer, der er i gang i kommunen. Her fik blandt andet Tønder Festival, Tøndermarskinitiativet, Østersfestivalen og Julebyen Tønder roser med på vejen, men Henrik Frandsen understregede, at der rundt i alle de små samfund i kommunen sker ting og sager.

- Der sker noget i alle hjørner her i kommunen. Der er ikke den lille flække, der ikke har sin egen byfest. Og det viser, at vi - hvis vi går sammen i fællesskab, kan få mange ting gjort. Og vi er gode til at gå sammen i fællesskaber her i kommunen. Vi kan faktisk slet ikke lade være. Et af de seneste eksempler er, at lokale er gået sammen om at redde brugsen i Visby, sagde Henrik Frandsen.

Og netop fællesskab var også et af hovedpunkterne i formand for DGI, Charlotte Bach Thomassens tale ved nytårsreceptionen.

- Det er i fællesskaberne, vi møder dem, der ikke er som os selv. Og det er faktisk ret sundt at få et andet perspektiv, lød det fra Charlotte Bach Thomassen.

Hun understregede, at det at være i et fællesskab også forpligter.

- Vi skal ind imellem huske at løfte hovedet og overveje, om vi mon har alle med, lød det fra talerstolen.

Til en god nytårsreception hører sig en god champagne - og en god snak.Foto: Betina Skjønnemand
Hovedtaler ved årets nytårsreception var formand for DGI, Charlotte Bach Thomassen. Foto: Betina Skjønnemand
Bobler hører sig til.Foto: Betina Skjønnemand
Rigtig mange havde mandag eftermiddag fundet vej til Tønder Rådhus for at hilse på hinanden og ønske godt nytår.Foto: Betina Skjønnemand
Nytårsreception på Tønder Rådhus.Foto: Betina Skjønnemand
Nytårsreception på Tønder Rådhus.Foto: Betina Skjønnemand
Nytårsreception på Tønder Rådhus.Foto: Betina Skjønnemand
Nytårsreception på Tønder Rådhus.Foto: Betina Skjønnemand
Nytårsreception på Tønder Rådhus.Foto: Betina Skjønnemand
Nytårsreception på Tønder Rådhus.Foto: Betina Skjønnemand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce