Annonce
Navne

Fællestillidskvinde takkede af - Det var lige før, cheferne sukkede af lettelse

FOAs fællestillidsrepræsentant, Gyde Mortensen, lyttede opmærksomt til direktørens tale ved hendes afskedsreception. Hun labbede hvert et ord i sig, også betegnelsen hård hund, Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Mandag mødte kolleger og ledere fra hver en afdeling af voksenservice - og hvert et plejedistrikt og plejecenter - op for at sige farvel til Gyde Mortensen, der har været fællestillidskvinde siden 1995. Nu skal hun i stedet hjem og "kæmpe" med de ulæste bøger.

HADERSLEV: Mandag eftermiddag lagde byrådssalen på Haderslev Rådhus gulv til fællestillidskvinden Gyde Mortensens afskedsreception.

Et væld af især kvinder, men også mænd, havde trukket et par timer ud af de travle og tætpakkede vagtplaner for at sige farvel til fællestillidskvinden, der i næsten tre årtier, har kæmpet for sine kollegers arbejdsvilkår i et fagområde, der i mange år har vært under pres.

Det er alderen, der gør, at Gyde Mortensen nu har trukket sig som fællestillidskvinde og siger endeligt farvel til Haderslev Kommune. Som borgmester H.P. Geil (V) sagde ved receptionen:

Annonce

- Man spørger ikke om en kvindes alder, men du er jo født i 1955, så nu er tiden kommet til at du skal til at nyde noget af alt det, du ikke har haft tid til. Det skal jeg også, fordi jeg går jo også på fredag. Så kan vi to gå til byrådsmøder sammen og sidde på bagerste række lige som de to gamle i Muppet Show og brokke os.

Det vakte latter blandt de fremmødte. H.P. Geil erkendte dog også, at han og Gyde også havde haft deres diskussioner indbyrdes.

Krydse klinger

- Vi har flere gange krydset klinger. Vi har ikke altid været enige, slet ikke om rygning, men vi har også altid haft en indbyrdes forståelse af, at vi har været nødt til at finde løsninger og komme videre. Der har dog aldrig været tvivl om, at du har kæmpet for dine medlemmer, og det har vi fået at mærke.

Kort forinden havde direktøren for Haderslev Kommunes voksen og sundhedsservice, Rolf Dalsgaard Johansen, givet udtryk for det samme:

- Du efterlader en organisation, som ind i mellem har ment, du har været noget af en mundfuld. Mit første møde med dig handlede om kørelister. Der var plads til forbedringer, det medgiver jeg, men man kan ikke få det hele, og det har vi haft mange gode snakke om, selv om du kan opleves som en hård hund.

Du efterlader en organisation, som ind i mellem har ment, du har været noget af en mundfuld.

Rolf Dalsgaard Johansen, direktør
Annonce

Pædagog-pis

Under hans tale stod det klart, at han og Gyde havde haft "mange gode snakke" om rigtig mange ting. De faglige og kontante, men også de private.

- Jeg ved du har købt mange bøger, som du aldrig har fået tid til at læse, det får du tid til nu, sluttede Rolf Dalsgaard Johansen.

En af kollegerne fra det kommunale tillidsværk, Lise Boiskouv, fællestillidsrepræsentant for Socialpædagogerne i Haderslev Kommune, gav også Gyde et par ord med på vejen:

- Jeg ved, du hader at være i centrum, som du er i dag, men du skal have et par ord med på vejen. Siden jeg blev valgt, først som tillidsrepræsentant, siden som fællestillidsrepræsentant for mine kolleger, har jeg altid kunnet komme til dig. Vi har heller ikke altid været enige. Man ved, du har fået nok, når du siger "Lise, lad nu være med alt det pædagog-pis".

Lise Boiskouv fortalte derefter en anekdote, der cementerede Gyde no-bullshit-facon:

- En gang var vi til en konference, og du har det med at snakke under oplæg. Ved bordet sad to fra Nordjylland, og de havde ryggen til os, fordi de lyttede til det, der foregik på scenen. På et tidspunkt vendte den ene sig om og sagde: "Jeg synes, jeg kan høre stemmer", hvortil du snapt svarede: "sådan noget du gå til lægen med".

Annonce

Hård hund

Det fik receptionsgæsterne til at le, fordi de alle kunne se Gyde for sig i den situation.

Hård hund eller ej, så var det en rørt Gyde, der takkede alle de fremmødte for at mødte op og sige farvel, og gjorde hun direkte fra hjertet. Hun lagde efterfølgende ikke skjul på, at hun tog skudsmålene som blandt andet en hård hund, som et adelsmærke:

- Min opgave har været at sikre kollegerne de bedste arbejdsvilkår, og det har ind i mellem krævet, at man var meget direkte. Det lærte jeg i forsvaret, hvor jeg var i 12 år, inden jeg kom til hjemmeplejen, forklarede Gyde Mortensen.

Hendes faglige karriere begyndte som så mange andre faglige aktive: der blev peget på hende, og inden hun kunne nå at sige fra, så var hun "klappet" ind. I første omgang som sikkerhedsrepræsentant, det der i dag hedder arbejdsmiljørepræsentant, siden som tillidsrepræsentant, og tre år senere som fællestillidsrepræsentant.

- Jeg er blevet valgt af kollegerne til de hverv, og det har jeg det godt med. Hvis kollegerne havde været utilfredse med min indsats, så havde de nok valgt en anden. Kollegernes tillid har alle dage været det vigtigste.

Den kommende tid skal for Gyde stå på lange morgener, bøger, rom og tid helt til sig selv.

Annonce
Navne For abonnenter

Fødselaren bor 16 uger på Lanzarote

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kolding får endnu et kviktestcenter - det åbner torsdag nord for bymidten

Erhverv For abonnenter

Gigantisk byggeri har indhentet forsinkelse: Viking Link når milepæl med 15.000 m2 under tag

Sønderborg

Læsere undrer sig: Må varebiler køre i begge retninger på gågaden

Varde For abonnenter

Rollator-bande på tur: Den ældste er 95 år – og nu overvejer rollatordamerne at besøge et værtshus

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Esbjerg For abonnenter

Hård kritik af Fanøs Plejecenter: Vores demente far lå hjælpeløs på gulvet

Navne

40 års tæt samarbejde nærmer sig sin afslutning

Esbjerg

Ni elever i samme klasse smittet på ni dage: Hvorfor bliver årgangen ikke hjemsendt og testet?

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Aabenraa For abonnenter

Mennesket bag monarken: Forfatter gav indblik i dronningens liv med op- og nedture

Haderslev For abonnenter

Poser med kokain og heroin blev smidt ud af lejlighed på 2. sal, da politiet sparkede døren op

Nordtyskland

Så er byggeriet af den faste forbindelse startet i Tyskland

Annonce