Annonce
Tønder

Fængslet: Taget med 30 kilo hash i bilen

Den dansk-tyske grænse har været lukket og under skærpet bevogtning siden coronakrisens begyndelse. Det forhindrer dog tilsyneladende ikke narkosmuglere i at prøve lykken ved grænseovergangen i Sæd. Inden for de seneste tre uger har Toldstyrelsen og politiet foretaget to spektakulære fangster. Foto: Uwe Iwersen
57-årig litauisk mand er blevet varetægtsfængslet i sag om indsmugling af stor mængde hash ved grænsen i Sæd.
Annonce

SÆD: En 57-årig litauisk statsborger blev onsdag ved et lukket grundlovsforhør ved retten i Sønderborg varetægtsfængslet i foreløbig fire uger, sigtet for indsmugling af 30 kilo hash. Den sigtede nægter sig skyldig, men har ikke kæret varetægtsfængslingen, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en udsendt pressemeddelelse.

Baggrund for varetægtsfængslingen er en hændelse, der fandt sted tirsdag klokken 14.15 ved Sæd Grænseovergang. Her fattede medarbejdere fra Toldstyrelsen mistanke til et læs varer i den 57-åriges køretøj. Efterfølgende ransagede tolderne, bistået af en narkohund, den 57-åriges køretøj og fandt de 30 kilo hash. Den litauiske mand blev efterfølgende anholdt af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Af hensyn til efterforskningen og retsmødet bag lukkede døre har politiet i øjeblikket ingen yderligere oplysningerne til sagen.

Annonce

Kokain

Det er langt fra første gang, at narkosmuglere prøver lykken og forsøger at indsmugle stoffer via grænsen i Sæd.

Grænsen er i disse coronatiden under konstant, skærpet bevogtning. Men det forhindrede for godt tre uger siden ikke en 34-årig hollænder i at forsøge at indsmugle godt 700 gram kokain til Danmark. Assisteret af en hund fandt medarbejdere fra Toldstyrelsen kokainen, der var gemt i bilen, hvorefter den 34-årige blev anholdt af politiet. På gadeplan koster et gram kokain typisk mellem 400 og 500 kroner. Dermed havde den konfiskerede narko en værdi på godt 300.000 kroner.

Han blev efterfølgende ligeledes fremstillet i et lukket grundlovsforhør og varetægtsfængslet i fire uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce