Annonce
Billund

Fængslets indsatte gik for kampen mod kræft

Niels Pedersen er formand for Kræftens Bekæmpelse i Billund Kommune og står således i spidsen for Stafet For Livet. Derfor var det også ham, som onsdag stod i spidsen for arrangementet, der var rykket indenfor i Sdr. Omme Fængsel. Foto: André Thorup
En særudgave af Stafet For Livet fandt onsdag sted i Sdr. Omme Fængsel, hvor omtrent halvdelen af fængslets indsatte samlede penge ind til kampen mod kræftsygdommen.

Sdr. Omme: Onsdag blev der dyrket motion og samlet penge ind til et godt formål i Sdr. Omme Fængsel. Det skete, da de indsatte holdt deres egen udgave af Kræftens Bekæmpelses indsamlingsarrangement Stafet For Livet.

- Konceptet er stort set det samme, og vi prøver at gøre det, ligesom når vi arrangerer det uden for murene, fortæller Niels Pedersen, der er formand for Stafet For Livet i Billund Kommune.

De indsatte skulle dog ikke bevæge sig i 24 timer i træk, men nøjedes med fire timer. Hver indsat donerede 50 kroner til Kræftens Bekæmpelse for at være med, og for hver gang den 500 meter lange rundstrækning blev forceret, var der et lod med mulighed for at vinde en præmie. Desuden var der en præmie til den afdeling, der tilbagelagde flest runder.

Stafet For Livet

Stafet For Livet er et døgn, hvor der bliver sat fokus på kræftsygdommen. Her bliver alle de, der har mistet livet til kræft, mindet, og der bliver samlet penge sammen til forskningen mod sygdommen.

Stafet For Livet varer i 24 timer i træk som et symbol på, at de, der kæmper mod kræft, gør det i alle døgnets timer.

Arrangementet foregår med et stafetløb på en rundstrækning. Deltagerne har på forhånd skaffet sig sponsorerer, der for hver tilbagelagt omgang giver en mønt til Kræftens Bekæmpelse.

Til særudgaven af Stafet For Livet i Sdr. Omme Fængsel varede stafetten dog kun i fire timer.

Et fint arrangement

En af de indsatte, som fik gået en masse runder, var den 53-årige O.K. Da indsatte afsoner deres straf i diskretion, optræder han hverken med foto eller fulde navn. Til gengæld optrådte han til Stafet For Livet i en gul trøje, som er forbeholdt fightere - altså personer, der har eller har haft kræft.

O.K. har en kræftdiagnose, som dog endnu ikke har udviklet sig så voldsomt, at han er kommet i behandling. Men sygdommen mærker han.

- Jeg har lidt smerter, men det hele går lidt op og ned. Engang imellem tænker jeg da over, at der i min familie er flere i hver eneste generation, som er døde af kræft. De har haft alle mulige slags kræft, så jeg har en af de mildere udgaver, siger O.K.

At Stafet For Livet for en stund rykkede inden for murene i fængslet, blev der taget særdeles godt imod.

- Det er et fint arrangement at tage ind. Det er et dejligt afbrud i hverdagen, fortæller O.K., der til daglig arbejder i fængslets stald.

Han går i et meget rask tempo, mens han fortæller, og planen er da også, at den 500 meter lange rundstrækning skal tilbagelægges adskillige gange.

- Så mange som muligt. Men jeg skal mindst nå 10 omgange, siger O.K.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Billund For abonnenter

Louis Bülow fortæller: Det sidste farvel til min kræftramte mor

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Strandeng med sjældne planter mishandlet: Vil tage flere år at udbedre skaderne

Navne For abonnenter

23-årige Jens er på valsen og tager arbejde, hvor han kommer frem: Må ikke eje en telefon - eller komme tættere end 50 kilometer på sin hjemby

Haderslev For abonnenter

Far og farbror var glødende nazister og fik lillebror og far med: To familiemedlemmer blev skudt, én forsøgt druknet

Esbjerg

Giftigt stof som jagtes landet over fundet i to å-løb i Esbjerg: Nedslående nyt, siger udvalgsformand

Esbjerg

S-politiker: De kommunale miljø-folk skal have ekspert-hjælp til at rydde op i skandale-sag om giftige stoffer

Esbjerg For abonnenter

Smitten stiger i Danmark: Se hvor vaccinemodstanderne bor i Esbjerg Kommune

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Nabo efter flere gange aftenlarm: - Næste gang ringer jeg til politiet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Derfor drukner Fole i oversvømmelser: 20 år gamle vejunderføringer er lagt forkert

EfB For abonnenter

Det må ikke ske i fremtiden: EfB-direktør mener, det er  tosset at lade rigtig, rigtig dygtige fodboldspillere gå uden at få noget for dem

Aabenraa

Partierne opruster: 12.000 valgplakater hænges op i Aabenraa Kommune

Annonce