Annonce
Billund

Færdselsulykke skubbede Ryan i gang med en ny uddannelse

Ryan Vinbech fra Grindsted søger nu job som færdiguddannet Financial Controller og håber på at få job inden for sin gamle energibranche. Denne gang bare på kontor og ikke lager. Foto: Maria Tuxen Hedegaard
Ryan Vinbech kom til skade med ryggen i en færdselsulykke. Indtil da havde han et godt job som ufaglært.

Grindsted: Da holdet af Financial Controllere dimitterede på Koldinghus forleden, var en af dem 42-årige Ryan Vinbech fra Grindsted.

Han kom for seks år siden til skade med ryggen i en færdselsulykke. Indtil da havde han et godt job som ufaglært på SydEnergis (SE) varemodtagelse i Esbjerg. Et lagerjob, han havde været rigtig glad for.

Men det fik en brat ende efter ulykken:

- Jeg kunne simpelthen ikke holde til det mere. Så jeg gik på handelsskole i 10 uger og kunne så søge SU og læse den videregående uddannelse som Financial Controller. Desværre en lidt overset uddannelse, for den er rigtig god, fortæller Ryan Vinbech.

Annonce
Holdet af Financial Controllere dimitterede på Koldinghus forleden, 42-årige Ryan Vinbech fra Grindsted ses yders til venstre på billedet. Foto: Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Glad for tal

Hans glæde for tal voksede, og som færdiguddannet controller er han bestemt ikke blevet afskrækket fra at studere. Så når han har fået fast arbejde, og hans børn er blevet lidt ældre, vil han i gang med at læse 2. del af HD i regnskab.

- Nu vil jeg rigtig gerne ud og arbejde på et kontor, så jeg kan få en praktisk ballast til studierne. Det må meget gerne være hos Energinet i Fredericia eller lignende. Så jeg søger job på livet løs lige nu, fortæller Ryan Vinbech.

Ryan Vinbech bor sammen med sin kone og deres fælles børn i Grindsted, hvor han også er født og opvokset. Børnene er henholdsvis fire og et år, så at have små børn og samtidig være studerende, har lært ham at planlægge.

For her er man nødt til at læse om aftenen, når de er lagt i seng.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce