Annonce
Billund

Færre anmelder problemer med rotter

Rotter kan være noget så irriterende. En hurtig indsats fra Billund Kommune har ført til, at der nu er sket et fald i antallet af rotteanmeldelser. Arkivfoto.

Efter på fem år at have oplevet en fordobling i antallet af rotteanmeldelser, er der nu sket et fald.

Billund Kommune: For første gang i mange er der i Billund Kommune sket et fald i antallet af rotteanmeldelser.

Fra 2010 til 2015 skete en fordobling i antallet af rotteanmeldelser, men det viser sig, at det nu igen går den rigtige vej.

- I forhold til 2015 har vi haft et fald i antallet af rotteanmeldelser på 10 procent. Det er meget positivt, fortæller Ole Johnsen, der er direktør for Billund Vand, som står for bekæmpelsen af rotter.

I 2015 blev der i Billund Kommune anmeldt 956 tilfælde af rotter, men nu går det altså den rigtige vej.

- Jeg tror, det kan hænge sammen med, at Billund Kommune har øget serviceniveauet inden for området. Man er trådt hurtigere ind, når der er kommet en anmeldelse om rotter, og har hurtigt fået en indsats i gang, siger Ole Johnsen.

Han glæder sig over, at Billund Kommune har sat gang i den hurtige bekæmpelse de steder, hvor der er flest rotter.

- Der er steder, som er mere ramt end andre, og der er man hurtig til at gå ud og få lavet en mere intensiv behandling. Blandt andet ved at bekæmpe dem i kloakkerne, så vi får intensiveret bekæmpelsen de steder, hvor der er flest rotter, lyder det fra Ole Johnsen.

Annonce

Fakta

I 2010 var der i alt 482 anmeldelser om rotter i Billund Kommune.Det tal var i 2015 steget til 956 anmeldelser om rotter.

I 2016 lykkedes det imidlertid igen at få tallet nedad, da der skete et fald på cirka 10 procent.

Flest anmeldelser om vinteren

Han finder det meget væsentligt, at kommunen er hurtig til at skride ind, når borgere kommer med anmeldelser om, at de har fået besøg af det lille skadedyr.

- Jo før du går ud og får bekæmpet en rotte, jo større er chancen for at undgå, at den finder en mage og yngler. For det kan virkelig gå hurtigt, siger Ole Johnsen.

Der er ikke noget i statistikken, som viser, at der er kommet flere rotter frem i Billund i den periode, hvor det halve af midtbyen har været gravet op. Til gengæld har det i flere år været et typisk træk, at der sker flere anmeldelser af rotter om vinteren.

- Det er meget naturligt og hænger sammen med, at rotterne om vinteren ikke har samme mulighed for at finde mad, og derfor søger de ind til husene, siger Ole Johnsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce